Johns Hopkins Üniversitesi, ABD için yeni bir COVID-19 haritası yayınladı

Johns Hopkins Üniversitesi 13 Nisan tarihinde COVID-19 haritasının yeni versiyonunu yayınladı.
Johns Hopkins Üniversitesi, ABD için yeni bir COVID-19 haritası yayınladı

ABD merkezli Johns Hopkins Üniversitesi tarafından geliştirilen ve Corona virüsünün yayılımını ve etkilerini dünya genelinde takip etmenize olanak sağlayan haritadan sizlere geçtiğimiz Ocak ayında bahsetmiştik. Johns Hopkins Üniversitesi 13 Nisan tarihinde COVID-19 haritasının yeni versiyonunu yayınladı.

Yayınlanan yeni harita, dünya haritası ve ABD haritası olmak üzere ikiye bölünüyor. Yayınlanan yeni harita ile birlikte ABD özelinde yeni infografik ve detaylı bilgiler paylaşıldığını da ekleyelim. Söz konusu infografik ve detaylı bilgiler diğer ülkeler için ise maalesef paylaşılmıyor. 

ABD için ayrılan özel kısmın Johns Hopkins Üniversitesi yayınladığı ilk haritaya tasarım anlamında oldukça benzediğini de ekleyelim. ABD kısmına girdiğinizde detaylı bir ABD haritası ve eyaletler karşınıza çıkıyor. Toplam vaka, ölüm, yapılan test ve iyileşen hasta sayılarını detaylı bir şekilde görebilirsiniz.

Yayınlanan yeni harita üzerinden ABD'de yer alan eyalet ve şehirleri görebildiğinizi de belirtelim. Harita üzerinde bir noktaya tıklayarak o bölgedeki bulunan vaka, ölüm ve iyileşen hasta sayılarını da görebiliyorsunuz.

Yayınlanan infografikler ile ise oldukça önemli bilgiler paylaşılıyor. Bu bilgiler arasında hastanelerdeki yatak bilgilerinden yoğun bakım ünitelerine kadar detaylı bilgiler bulunuyor. ABD haritası için özel bir renklendirme yapıldığını da ekleyelim. Renklendirme sayesinde eyaletlerdeki vaka ve ölüm oranlarını harita üzerinden inceleyebiliyorsunuz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.