Yeni iPhone modelleri küçük iPad Pro'lara benzeyebilir

2020 yılında karşımıza çıkması beklenen yeni iPhone modeller, tasarım anlamında iPad Pro modellerine benzeyebilir. 
Yeni iPhone modelleri küçük iPad Pro'lara benzeyebilir

Trackpad desteğine sahip yeni iPad Pro modelinin tanıtıldığını geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Bugün Bloomberg'ün paylaştığı bir habere göre 2020 yılında karşımıza çıkması beklenen yeni iPhone modeller, tasarım anlamında iPad Pro modellerine benzeyebilir. 

Geçtiğimiz yıl karşımıza çıkan iPhone 11 ailesi 2017 yılında tanıtılan iPhone X modeli ile benzer bir tasarım kullanıyor. 3 nesildir aynı tasarımı kullanan Apple, bu yıl tasarımını değiştirebilir. Paylaşılan bilgilere göre yeni iPhone modelleri iPhone 5 modelini andıran ve daha keskin çizgilere sahip olan bir tasarım ile karşımıza çıkabilir.

Bildiğiniz gibi iPhone X, iPhone XS ve iPhone 11 aileleri yuvarlak hatlı tasarımlara sahipler. 2020 yılında tanıtılması beklenen yeni iPhone modellerinin ise daha keskin ve yassı köşelere sahip olması bekleniyor. Kısacası yeni iPhone modelleri küçük iPad Pro'lara benzeyecek. Paylaşılan bir diğer bilgi ise iPhone 12 ailesindeki Pro modellerin 3 kameraya sahip olacağı yönünde. Yeni iPad Pro modellerinde gördüğümüz LIDAR teknolojisini iPhone 12 ailesinin Pro modellerinde de göreceği.

Fakat asıl soru işaretinin yeni iPhone modellerinin ne zaman tanıtılacağı ile ilgili olduğunu da hatırlatalım. Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 12 ailesinin aylarca ertelenebileceğini geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık.

Sonrasında ise şirkete yakın kaynaklara dayandırılan bir habere göre Apple'ın iPhone 12 modellerinin gecikmemesi için çabaladığı ortaya çıkmıştı. Yeni iPhone modellerinin ne zaman tanıtılacağı ve tasarım özelliklerinin nasıl olacağı ile ilgili ise henüz kesinleşmiş bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.