Apple, iPhone 12 modellerinin gecikmemesi için "çabalıyor"

Paylaşılan yeni bir rapora göre ise Apple, Eylül ayında tanıtılacak olan yeni iPhone modellerinin gecikmemesi için büyük bir çaba gösteriyor.
Apple, iPhone 12 modellerinin gecikmemesi için

Hem ülkemizi hem de tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgını nedeniyle pek çok büyük firma da zor günler geçiriyor. Corona virüs salgınının 2020 yılında tanıtılması beklenen iPhone modellerini geciktirebileceğini ilk olarak geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık.

Geçtiğimiz hafta ise bu durumu doğrulayan bir başka rapor karşımıza çıkmıştı. Paylaşılan rapora göre Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 12 ailesinin aylarca ertelenebileceğini sizlerle paylaşmıştık. Bugün The Wall Street Journal tarafından paylaşılan yeni bir rapora göre ise Apple, Eylül ayında tanıtılacak olan yeni iPhone modellerinin gecikmemesi için büyük bir çaba gösteriyor.

Şirkete yakın bir kaynağa dayandırılan bir habere göre Apple mühendisleri Çin'e seyahat edemeseler de iPhone prototipleri üzerinde çalışmak için Çin'deki mühendisler ile görüntülü görüşmeler gerçekleştiyor. Paylaşılan bir diğer önemli bilgi ise donanım mühendislerinin henüz tanıtılmamış olan yeni iPhone modellerini eve götürebilmelerine izin verilmesi oldu. 

Bu durumun bir ilk olduğunu ve bugüne kadar donanım mühendislerinin tanıtılmamış ürünleri eve götürmelerinin yasak olduğunu da ekleyelim. Bu durumun tek amacı ise mühendislerin daha rahat bir şekilde ürün üzerinde çalışabilmeleri.

Corona virüs salgınının Çin'deki etkisini kaybetmesi ile birlikte üretim hattı tekrar aktif hale geldi. Buradaki sorun ise Çin'de etkisini kaybeden Corona virüs salgınının ABD'deki etkisini hızla artırması, bu durum Apple'ın planlarını bozabilir. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.