Endonezyalı fintech KoinWorks 20 milyon dolar yatırım aldı

Endonezya merkezli fintech girişimi KoinWorks, borç yoluyla 20 milyon dolarlık yeni yatırım ve borç finansmanı aldığını duyurdu.
Endonezyalı fintech KoinWorks 20 milyon dolar yatırım aldı

Endonezya merkezli fintech girişimi KoinWorks dünyanın içinde bulunduğu bu zor döneme rağmen 20 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını açıkladı. Bu yeni yatırım turunda şirketin hali hazırdaki mevcut girişimcileri Quona Capital, EV Growth ve Saison Capital da yer aldı.

Bir diğer haber ise girişimin yeni krediler vermek üzere uluslararası bir destek aldığı gerçeği. Hollanda'dan Triodos Bank aracılığıyla gerçekleşecek destekle birlikte, KoinWorks kendi platformu üzerinden kredi sağlayacak. 

Yaşanan corona virüs pandemi sebebiyle bazı fintech girişimleri de zor günler geçirdiğinin artık hepimiz farkındayız. Endonezya'da faaliyet gösteren P2P kredi girişimlerinden olan KoinWorks de burada özellikle küçük ve orta ölçekli firmalarla çalışan bir fintech girişimi olarak öne çıkıyor. Yani fintech girişiminin kredi verdiği KOBİ'ler de bu salgından etkilenen işletmeler ve kendi içerisinde bir risk barındıran bir alan. Zira KoinWorks bu işletmelere kredi veren bir girişim ve bu borç yollu yatırım, KoinWorks'ün krizden etkilenmemesi için iyi bir yol gibi gözüküyor. 

KoinWorks'ün kurucu ortağı ve başkanı Willy Arifin, Covid-19 salgını boyunca küçük ve orta ölçekli dijital şirketlere destek vermeyi sürdüreceklerini, bu alanda finansal ihtiyaçlara karşılık verme ve kredi sağlamayı sürdüreceklerini de açıkladı.

2016 yılında kurulan girişim KoinWorks, KOBİ'leri yatırımcılar ile bağlıyor ve bir P2P borçlanma platformu olarak çaışıyor. Eylül 2019'da şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Benedicto Haryono, karlılığa geçme noktasına çok yaklaştıklarını belirtmiş ve şirket yine 2019 yılında 12.2 milyon dolar Seri B yatırımı almıştı. Bu zor dönemde gelen yatırımın, KoinWorks'ün hedeflerinden şaşmaması ve böylesi bir döneme rağmen büyümeye devam etmesi hedeflendiği için gelmiş olabileceğini düşünüyoruz. 

Hemen aşağıda yerel bir dilde olsa da, KoinWorks'ün çalışma prensibini anlatan ve nasıl kredi verdiğini açıklayan bir videoya erişebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.