Uber'in eski Asya yöneticisi tarafından kurulan Kargo, 31 milyon dolar yatırım aldı

Uber'in eski Asya yöneticisi Tiger Fang tarafından kurulan lojistik girişimi Kargo, A Serisi yatırım turunda 31 milyon dolar yatırım aldı.
Uber'in eski Asya yöneticisi tarafından kurulan Kargo, 31 milyon dolar yatırım aldı

Uber'in eski Asya yöneticisi Tiger Fang tarafından kurulan lojistik girişimi Kargo, A Serisi yatırım turunda 31 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan şirketler Tenaya Capital, Sequoia India, Mirae Asset Management ve Intudo Ventures olarak açıklandı. Bir yıl kadar önce tohum yatırım alan Kargo'ya o dönem yatırım yapan isimler arasında Uber CEO'su Travis Kalanick de bulunuyordu. 

Kargo, Uber'in arkasındaki bazı kavramları alıp lojistiğe uyarlıyor. Kargo ile ticari müşterilerin bir mobil uygulama veya web sitesi kullanarak taşıma yapması amacıyla kamyon çağırdıklarını, ancak kapsamın daha geniş olduğunu söyleyebiliriz. Girişim, Uber'in aksine kamyon şoförlerinden ziyade kamyon operatörleri ve üçüncü partilerle çalışıyor. Bu da kurumsal bir ağ yaratılmasına olanak sağlıyor.

2018 yılında kurulan Kargo'nun şimdiden 6 binden fazla aktif nakliyeciye ve ülke çapında 50 binden fazla kamyona sahip bir ağ oluşturduğunu da hatırlatalım.

Kargo'nun aldığı yeni yatırımla ilgili ilginç planları bulunuyor. Zira şirket, aldığı yatırımın 1 milyon dolarını Endonezya'da, corona virüsle mücadele kapsamında bağışlayacağını söylüyor. Ayrıca Kargo çalışanlarının da maaşlarından kesintiler yaparak bu bağışa katkıda bulunduğunu hatırlatalım. Bu kapsamda şirketin CEO'su ve kurucusu Tiger Fang de gelecek yıl boyunca maaş almayacağını açıkladı. Girişim ayrıca, sağlık çalışanlarına ve hastanelerdeki hastalara yemek ve temel tıbbi malzeme sağlamak için Kita Bisa, PT Akar Indah Pratama da dahil olmak üzere çeşitli hayır kurumlarıyla ortaklık kurdu.

Kargo, salgın süresinde sürücüleri güvende tutmak için çeşitli önlemler aldığını söyledi. Şirket, durakları uygun şekilde dezenfekte ediyor ve kullanıcılar arasında fiziksel teması sınırlamak için elektronik teslimat uygulamasının kullanılmasını öneriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.