Karantina sürecinde tiyatro izleyebileceğiniz 6 online yayın

Karantina döneminde tiyatrodan uzak kalmak istemeyenler için birbirinden farklı online yayın seçenekleri.
Karantina sürecinde tiyatro izleyebileceğiniz 6 online yayın

Karantina süresince tiyatrodan uzak kalmak istemeyenler için birbirinden farklı online içerikleri sizler için derledik. Belediyelerin tiyatro YouTube kanallarından, Instagram hesaplarına kadar birçok içeriği listemizde bulabilirsiniz.

Nilüfer Kent Tiyatrosu

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu hem yetişkinler hem de çocuklar için oyun arşivini tüm izleyecilere açtı. Sitede Sheakespeare'in klasikleşmiş Romeo&Juliet oyunundan Orhan Kemal'in Tersine Dünya oyununa kadar farklı seçenekler yer alıyor. 

Mekan Artı - 80'lerde Lubunya Olmak

Mekan Artı'nın uzun süredir konuşulan 80'lerde Lubunya Olmak oyunu da izleyicilere açıldı. Eğer alışılmışın dışında hikayelere ve performanslara ilgi duyuyorsanız, bu oyun tam size göre. 

Bam İstanbul 

BAM istanbul'un Instagram hesabı üzerinden ekibin canlandırdığı oyunları izleyebilirsiniz. Özellikle IGTV'de yayınlanan videolarda izleyiciye geleneksel anlamda bir tiyatro oyunu sunulmasa da, canlandırmaların dikkat çekici olduğunu söylemek mümkün.  

Pasaj Müzik - Şekspir Müzikali 

Pasaj Müzik'in kanalında yayınlanan Şekspir Müzikali bizi muhteşem bi Haluk Bilginer performansıyla buluşturuyor. 2 saatlik bir müzik şölenine hazır olun. 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı

T.C. Kütür ve Turizm Bakanlığı sadece YouTube kanalında Opera ve Bale arşivinin yanı sıra Devlet Tiyatroları arşivini de izleyicilerin ilgisine sunuyor. Kanaldaki video playlistleri üzerinden Devlet Tiyatroları arşivine ulaşabiliyorsunuz. 

GalataPerform

Galata Perform'un YouTube kanalı üzerinden hem oyun arşivine hem de Tiyatro Festivallerinde yapılan söyleşileri izleyebiliyorsunuz. Yurtdışındaki festivallere de yer veren Galata Perform'un oyunları da söyleşileri kada ilgi çekici. 

Bunlara ek olarak Dijital olarak takip edebileceğiniz 17 konser, tiyatro ve sanatsal etkinlik platformu yazımızda yer verdiğimiz Kumbaracı 50'nin YouTube hesabına ve Show Must Go Online'ın canlı Shakespeare okumalarına göz atabilirsiniz. Daha detaylı bir içerik listesi için İKSV'nin Evde Kalın Sahneden Uzak Kalmayın içeriğini de incelemenizde fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.