iOS 14, uygulamaları indirmeden denemenize olanak sağlayacak

Instant Apps ve Slices özelliği gibi çalışacak olan "Clips" adındaki özellik uygulamaları indirmeden denemenize olanak tanıyacak
iOS 14, uygulamaları indirmeden denemenize olanak sağlayacak

Android platformunda uzun süredir olan ve uygulamaların akıllı telefona veya tablete yüklenmeden denenmesine olanak tanıyan Instant Apps özelliğinden sizlere daha önce bahsetmiştik. Geçtiğimiz haftalarda iOS 14 işletim sistemi ile karşımıza çıkabilecek bazı özellikleri sizlere aktarmıştık.

Bugün ise iOS 14'ün kodlarında yeni bir özellik karşımıza çıktı. Instant Apps ve Slices özelliği gibi çalışacak olan "Clips" adındaki özellik uygulamaları indirmeden denemenize olanak tanıyacak. iOS 14 işletim sistemi üzerinde yer alacak yeni bir API olan Clips, telefonunuzda yükle olmayan bir uygulamanın QR kodunu okuttuğunuzda bu uygulamayı denemenizi sağlayacak.

Hatırlatmak gerekirse şu an iPhone veya iPad'inizde yüklü olmayan bir uygulamanın QR kodunu okutursanız link Safari'de açılıyordu. iOS 14 ile kullanıma sunulacak olan Clips API sayesinde uygulamaları indirmeden denemek mümkün olacak.

9to5Mac tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple, söz konusu özelliği OpenTable, Yelp, DoorDash, Sony’nin PS4 Second Screen uygulaması ve YouTube ile test ediyor. Söz konusu özelliğin Android tarafından 2018 yılında kullanıma sunulan Slices isimli özelliğe oldukça benzediğini de ekleyelim. 

Hatırlatmak gerekirse Slices özelliği uygulamanın belirli bir parçasını Google arama sonuçlarında, Google Asistanda veya Android'in Instant Apps özelliğinde karşımıza çıkarıyordu. Bu sayede uygulamayı indirmeden deneme imkanı kullanıcılara sunulmuş oluyor. iOS 14 ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.