iOS 14 ile gelecek yenilikler

Haziran ayında WWDC 2020 etkinliğinde tanıtılması beklenen iOS 14 ile ilgili yeni sızıntılar bugün ortaya çıktı.
iOS 14 ile gelecek yenilikler

Apple ekosistemindeki mobil cihazların işletim sistemi olan iOS, 2020 yılı içindeki yeni versiyonu olan iOS 14 ile karşımıza çıkacak. Haziran ayında WWDC 2020 etkinliğinde tanıtılması beklenen iOS 14 ile ilgili yeni sızıntılar bugün ortaya çıktı.

Karşımıza çıkan ilk sızıntı yeni bir fitness uygulaması oldu. Şu an için "Seymour" kod adına sahip olan yeni fitness uygulaması, halihazırda kullanılan Activity uygulamasının yerini almayacak yeni bir uygulama olarak kullanıcılara sunulacak.

Seymour kod adına sahip olan fitness uygulamasının sadece iOS 14 için değil watchOS 7 ve tvOS 14 işletim sistemleri için kullanıma sunulacağını da ekleyelim. Söz konusu fitness uygulaması, kullanıcıların farklı egzersiz ve aktiviteler için videolar indirmelerine olanak tanıyacak.

iOS 14 ile karşımıza çıkması beklenen bir diğer yenilik ise "PencilKit" adı verilen yeni API. Bu API sayesinde çok daha gelişmiş bir Apple Pencil desteğinin verilmesi planlanıyor. Paylaşılan bilgilere göre "PencilKit" 3. parti geliştiriciler tarafından da kullanılabilecek.

El yazısı tanıma desteğine sahip olacak olan iOS 14 ile Apple Pencil, mesajlar, e-posta ve takvim gibi uygulamalar da kullanılabilecek. Apple'ın mesajlaşma uygulaması olan iMessage da iOS 14 ile yeni özelliklere kavuşacak.

Bu özellikler arasında grup sohbetlerinde @ işareti ile kullanıcıları etiketleme, durum güncellemeleri ve mesajları okunmamış olarak işaretleme de mevcut. Son olarak iPadOS için daha gelişmiş bir mouse desteğinin gelebileceğini de ekleyelim. iOS 14 ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.