Dijital banka 86 400, 34 milyon dolar yeni yatırım aldı

Avustralyalı dijital bankacılık girişimi 86 400, 34 milyon dolarlık yeni yatırım aldığını duyurdu. Dijital banka önümüzdeki dönemde mortgage kredileri ile büyüme hedeflediğini açıkladı.
Dijital banka 86 400, 34 milyon dolar yeni yatırım aldı

Avustralya'da son dönemde ortaya çıkan iddialı dijital bankacılık girişimlerinden bir tanesi olan 86 400, 34 milyon dolarlık bir yatırım daha aldığını duyurdu. Morgan Stanley önderliğinde gerçekleşen yatırım, aynı zamanda tek seferde Avustralya'da bir fintech girişimine yapılan en büyük yatırımlardan biri olma özelliğine erişti.

Seri A turu yatırım için geçtiğimiz yıldan itibaren çalışmalara başlayan 86 400'de yatırım hedefi 100 milyon dolardı. Bugüne kadar bu son 34 milyon doları da dahil ettiğimizde toplamda 90 milyon dolar yatırım almayı başaran dijital bankacılık girişimi, önümüzdeki 18-24 aylık periyotta halka arz etmeyi hedefliyor. Bu turda gelen yatırımda ise Avustralya Emeklilik Fonu, bazı fon yöneticileri ve yüksek gelire sahip olan bireysel yatırımcılar katkı sağlamış. 

Eylül 2019'da gerçekleştirdiği lansmanla birlikte bugüne kadar 170 binden fazla hesabın açıldığı dijital banka, önümüzdeki 12 ayda ise 500 bin hesaba ulaşmayı hedefliyor. 86 400'ün büyümek istediği nokta da oldukça önemli, dijital banka niş bir alternatif olmak yerine büyük bankalara kafa tutabilen bir dijital banka olma peşinde olduğunu da her seferinde ifade ediyor. Buna yönelik olarak da ev kredileri yani mortgage ile büyümeyi istiyor. Girişimin hedefini 2021 yılı sonuna kadar 2 milyar dolarlık bir mortgage hacmi yaratmak olarak belirlemiş.

Gelen yatırımın, şirketin ticari operasyonlarına destek amacıyla kullanılacağı da ifade edilmiş durumda. Kısacası girişim aldığı yatırımlara rağmen şimdilik kendi kendine yeter bir noktada değil. Bu yüzden her ne kadar rakamlar yüksek olsa da, bir banka operasyonunu sürdürmek ve riski yönetmek adına ciddi rakamların gerektiğini de hepimiz biliyoruz. 

Dijital bankanın Genel Müdürü Robert Bell, açıklamalarında corona virüs sebebiyle tüm personelin evden çalıştığını, şubeleri olmadığı için virüsün kendilerini çok fazla etkilemediğini de açıklıyor. Müşteri odaklı olma konusunda aldıkları yüksek NPS skorlarına dikkat çeken Bell, yola çıktıklarında müşteri odaklı olmak konusunda verdikleri sözleri tutmaya devam ettiklerini de belirtiyor. 86 400'ün Avustralya pazarında Xinja, Volt Bank ve Up gibi rakiplerinin yanı sıra, bir de Avustralya pazarına girmek için sırada bekleyen Revolut gibi dişli rakipleri de bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.