Apple, salgından etkilenen bağımsız müzisyenler için 50 milyon dolar bağışlıyor

Apple Music'in, corona virüs pandemisinin ortasında endüstri rahatlığı sunan yegane şirketlerden biri olduğunu söylesek yanılmış olmayız.
Apple, salgından etkilenen bağımsız müzisyenler için 50 milyon dolar bağışlıyor

Aralık sonunda, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan COVID-19, tüm dünyayı olumsuz bir şekilde etkilemeye devam ediyor. Birçok sektöre darbe vuran corona virüs salgınının fazlasıyla etkilediği sektörlerden biri de müzik. Zira mekanların kapanması, yeni albümlerinin çıkışının ertelenmesi, konserlerin verilemiyor olması gibi birçok neden müzik sektörünün ciddi kayıplar yaşamasına neden oluyor.

Apple Music'in, corona virüs pandemisinin ortasında endüstri rahatlığı sunan yegane şirketlerden biri olduğunu söylesek yanılmış olmayız. Çünkü şirket, salgından etkilenen bağımsız müzisyenler için 50 milyon dolar bağışlayacağını açıkladı. Apple, dün bağımsız plak şirketlerine yaptığı açıklamada, sanatçılarına ödeme yapılmasını sağlamak için 50 milyon dolarlık bütçe ayırdığını belirtti.

Apple'ın bağımsız plak şirketlerine gönderdiği açıklamaya göre üç aylık süreçte, Apple Music kazançlarında en az 10 bin dolar kazanan bağımsız plak şirketleri 50 milyon dolardan pay alabilecek. Bunun için bağımsız plak şirketlerinin doğrudan Apple Music dağıtım anlaşması olması gerektiğini de belirtelim. 

Pandemi nedeniyle canlı müzik endüstrisi süresiz olarak askıya alındı ​​ve birçok konser turunun yanı sıra Coachella, Bonnaroo ve Glastonbury gibi önemli müzik festivalleri de ya ertelendi ya da iptal edildi. Bu süreçte çoğu müzisyen, mekan çalışanları, tur yöneticileri, turne çalışanları işsiz kaldı veya kalmak üzere. Apple ise 50 milyon dolarlık bağışla bir nebze olsun bu sıkıntıyı azaltmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Spotify'ın da benzer uygulamalarda bulunduğunu hatırlatalım. Spotify da corona virüs salgını sebebiyle ekonomik açıdan sıkıntıya düşen müzisyenleri desteklemek için bağış kampanyası başlatmıştı. Bağışlar için Spotify üzerinde özel bir bağış sayfası oluşturan şirket, bağış miktarı 10 milyon dolara ulaşana kadar yapılan her bağışa aynı oranda katkı sağlayacağını açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.