Foursquare, lokasyon odaklı başka bir girişim olan Factual ile birleşiyor

New York merkezli 10 yaşındaki lokasyon platformu Foursquare ve rakibi Factual, hisse senedi anlaşmasıyla birleştiklerini açıkladı.
Foursquare, lokasyon odaklı başka bir girişim olan Factual ile birleşiyor

New York merkezli 10 yaşındaki lokasyon platformu Foursquare ve rakibi Factual, hisse senedi anlaşmasıyla birleştiklerini açıkladı. Anlaşmanın diğer detayları ise açıklanmadı. Fakat birleşme sonrasında Foursquare CEO'su David Shim şirketin CEO'su olarak kalmaya devam edecek. Factual'ın kurucusu ve şimdi eski CEO'su Gil Elbaz, Foursquare kurucu ortağı Dennis Crowley'e yönetim kurulunda eşlik edecek ve Foursquare'in yönetici ekibinde yer alacak.

David Shim, birleşme fikrinin corona virüs salgınından önce var olduğunu açıkladı. Şirket sözcüsü ise iki ekipte de işten çıkarmalar olduğunu kabul etti. Bu yüzden hangi takımların etkileneceği konusunda spesifik olunmasa bile her iki şirket için de işten çıkarmalar olacak.

Foursquare'in 2009 yılında piyasaya çıktığındaki gibi faaliyet göstermediğini hatırlatalım. O dönemde kullanıcıların arkadaşlarıyla paylaşmak ve rozet kazanmak için gittikleri yerlerde check-in yapmalarına izin veren konum tabanlı sosyal ağ, zamanla reklam ve pazarlama platformuna odaklandı. Foursquare'in başka bir konum verileri ve yazılım tedarikçisi olan Placed'i de yaklaşık bir sene önce Snap'ten satın aldığını da belirtelim.

Foursquare 2014 yılında, ana uygulamasını Foursquare City Guide ve Swarm olmak üzere iki ayrı uygulamaya böldü. Swarm, Foursquare'in ilk zamanları gibi kullanıcıların konumlarda check-in yapmalarına ve çıkartmalar kazanmalarına izin veriyor. Öte yandan Foursquare City Guide, Swarm'daki geçmiş check-in verilerini kullanarak kullanıcılara kendi alanlarında restoranlar ve diğer lokasyonlar için önerilerde bulunuyor, kişilere rehberlik ediyor.

Foursquare'in geçtiğimiz yılki gelirinin 100 milyon dolardan fazla olduğunu da hatırlatalım. Foursquare, reklamverenlerin farklı kitle gruplarını hedeflemesine izin veriyor. Ancak David Shim, Factual'ın lokasyon konusunda çok daha başarılı olduğunu ve birleşme sonrasında Factual'ın verilerini ön planda tutacaklarını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.