Elektrikli scooter kiralama girişimi Palm, 4 üniversite kampüsü ve 1 şehirde hizmet vermeye başladı

Hatırlatmak gerekirse 2019 yılının Haziran ayında İTÜ Ayazağa yerleşkesinde hizmet vermeye başlayan Palm, şu an ise toplamda 4 üniversite kampüsü ve 1 şehirde hizmet veriyor.
Elektrikli scooter kiralama girişimi Palm, 4 üniversite kampüsü ve 1 şehirde hizmet vermeye başladı

Üniversite kampüslerinde hizmet veren bir elektrikli scooter paylaşım girişimi olarak karşımıza çıkan Palm'ı ilk olarak geçtiğimiz yılın Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Hatırlatmak gerekirse 2019 yılının Haziran ayında İTÜ Ayazağa yerleşkesinde hizmet vermeye başlayan Palm, şu an ise toplamda 4 üniversite kampüsü ve 1 şehirde hizmet veriyor.

Kısacası Palm'ın artık üniversite kampüsleri dışında hizmet verdiğini de söyleyebiliriz. Paylaşılan bilgilere göre Palm, yaklaşık 2 aydır Mersin şehrinde hizmet veriyor. Palm'ın Mersin'in haricinde İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, İstanbul Teknik Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi'nde aktif olarak hizmet verdiğini de ekleyelim.

Paylaşılan bir diğer önemli bilgi ise Palm'ın başka şehirler ile anlaşması oldu. Önümüzdeki dönemde Palm'ın 3 yeni şehide daha hizmet vermeye başladığını göreceğiz. İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki yolculuk verilerini bir infografik ile paylaşan Palm'ın verilerine göre kullanıcılarının neredeyse yüzde 50'si 18-24 yaş aralığında.

Paylaşılan bilgilere göre İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki Palm yolculuklarının ortalama yolculuk tutarı ise 4,5 TL. Palm ile İstanbul Teknik Üniversitesi'nde sürüş gerçekleştirenlerin sayısı ise 10 bini aştı. Palm kullanıcılarının yüzde 52'si toplu taşıma araçlarını kullanmadan hemen önce veya kullandıktan sonra Palm kullandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki Palm yolculuklarının ortalama mesafesi ise 1,4 km olarak belirlendi. Palm scooterlarının dayanıklıklarına gelecek olursak bir Palm scooterının ortalama ömrünün 6 ay olduğunu da belirtelim. İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki Palm kullanıcılarının yüzde 58'i ise Palm'ı kullanmayı tekrar tercih etti. Dilerseniz Palm'ın mobil uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.