Apple, canlı sanal gerçeklik yayınlarına odaklanan NextVR'ı satın almaya hazırlanıyor

Apple, canlı sanal gerçeklik yayınlarına odaklanan bir girişim olan NextVR'ı satın almak için görüşmelere başladı.
Apple, canlı sanal gerçeklik yayınlarına odaklanan NextVR'ı satın almaya hazırlanıyor

Geçtiğimiz günlerde Apple popüler hava durumu uygulaması Dark Sky'ı satın aldığını sizlere aktarmıştık. Dark Sky'ın ardından yaklaşık 2 gün önce yapay zeka teknolojilerine odaklanan Voysis girişimini de satın alan Apple, son 1 hafta içindeki 3. satın alma ile karşımızda.

9to5mac'in paylaştığı bir habere göre Apple, canlı sanal gerçeklik yayınlarına odaklanan bir girişim olan NextVR'ı satın almak için görüşmelere başladı. Paylaşılan bilgilere göre Apple, 2009 yılında Los Angeles'ta kurulan NextVR için 100 milyon doları gözden çıkardı. 

Konser ve spor müsabakalarının 360 derecelik canlı sanal gerçeklik yayınları şeklinde kullanıcılara sunulmasına odaklanan NextVR, sanal gerçeklik pazarının önemli oyuncularından.

Apple'ın artırılmış gerçeklik gözlüğünün 2021 yılında tanıtılabileceğini daha önce sizlere aktarmıştık. NextVR'ın satın alınması ile birlike Apple'ın sanal ve artırılmış gerçeklik konusundaki çalışmaları hız kazanacaktır. Fakat şu an satın alma anlaşmasının tamamlanmadığını da ekleyelim. 

Satın alma anlaşmasının tamamlanması ile birlikte NextVR ekibi Apple'a katılacak. Şu ana kadar Apple ve NextVR'ın konu ile ilgili bir açıklama paylaşmadıklarını da belirtelim. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.