iOS 14 ile gelişmiş Widgets desteği sunulabilir

Paylaşılan bilgilere göre iOS 14 ile birlikte yeni duvar kağıdı seçenekleri ve ana ekran için Widgets desteği gelebilir
iOS 14 ile gelişmiş Widgets desteği sunulabilir

Eylül ayında kullanıma sunulması beklenen iOS 14 işletim sistemi ile karşımıza çıkabilecek olan yenilikleri geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Bu özellikler arasında ise yeni bir fitness uygulaması, "PencilKit" adı verilen API ve grup sohbetlerinde @ işareti ile kullanıcıları etiketleme gibi çeşitli yenilikler yer alıyordu.

Bugün ise iOS 14 işletim sistemi ile ilgili yeni bilgiler karşımıza çıktı. Paylaşılan bilgilere göre iOS 14 ile birlikte yeni duvar kağıdı seçenekleri ve ana ekran için Widgets desteği gelebilir. Ortaya çıkan ekran görüntülerine göre yenilenen duvar kağıdı paneli, görsellerin kategorilere ayrılabilmesine izin verecek.

iOS 14 kodunda bulunan bilgilere göre yeni işletim sisteminin içinde yer alan duvar kağıdı panelindeki görseller “Classic Stripes”, “Earth & Moon” ve “Flowers” olmak üzere 3 kategoriden oluşacak. iOS 14 kodlarında karşımıza çıkan en önemli bilgi ise Android platformunun en başarılı özelliklerinden biri olan Widget'lar ile ilgili oldu.

Paylaşılan bilgilere göre Apple, iOS 14 işletim sistemi ile birlikte Widgets desteğini iPhone ve iPad modelleri için kullanıma sunulacak. Apple'ın iOS 13 işletim sistemi ile birlikte kısmi bir Widgets desteği sunduğunu da ekleyelim. Fakat şu ana kadar sunulan Widgets desteğinde söz konusu Widget'ların yerlerinin değiştirilmediğini belirtelim.

iOS 14 ile gelecek olan Widgets desteği ile birlikte ise tıpkı Android platformunda da olduğu gibi Widget'lar ana ekranın herhangi bir yerinde kullanılabilecek. iOS 14 ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.