Gemius, COVID-19 salgınının Mart kampanyalarına etkisini açıkladı

tüm endüstrilerdeki toplam gösterim, Mart ayının 2. ve 3. haftasında yükseliş gösterirken, 4. hafta yavaşlamaya başlıyor. Gıda ve Telekom’da ise hemen hemen her hafta artan bir hacim dikkat çekiyor. 
Gemius, COVID-19 salgınının Mart kampanyalarına etkisini açıkladı

COVİD-19 salgınıyla birlikte kullanıcıların dijital içerik tüketimlerinin artış gösterdiğini sizlerle paylaşmıştık. Karantina süreci devam ederken kullanıcıların tüketimlerinin ve alışkanlıklarının da farklılaşmaya başladığını söylemek mümkün. Bu anlamda markalar ve reklamverenler de kampanyalar ile tüketicilere ulaşmaya devam ediyor.

Bazı markalar salgın süresince yürütecekleri iletişime karar vermekte zorluk çekse de, bazı sektörler iletişimlerine hız kesmeden devam etti. Gemius'un AdReal üzerinden yürüttüğü araştırma, COVID-19 salgınının Mart kampanyalarına etkisini gözler önüne seriyor.

Araştırma, tüm endüstrilerin ve öne çıkan öncü sektörlerin Mart ayındaki gösterim trendlerini inceliyor. Bu kapsamda, tüm endüstrilerdeki toplam gösterim, Mart ayının 2. ve 3. haftasında yükseliş gösterirken, 4. hafta yavaşlamaya başlıyor. 

Araştırmaya göre, otomotiv endüstrisi ise COVİD-19 salgınına en sert tepkiyi veren endüstrilerden biri olarak öne çıkıyor. Mart ayının 2., 3 ve 4.haftasında otomotiv sektöründeki bir markanın hacimli kampanyasıyla gösterim trendi yükseliyor. Ancak son haftaya bakıldığında bu markanın yüksek gösterim yatırımlarını sürdürmesine rağmen ciddi bir düşüşle karşılaştığını söyleyebiliriz. 

Verilere göre, bankacılık sektöründe gösterim hacimlerinin mobil uygulamalarda artış gösterdiğini belirtelim. PC platformunda ise aynı ivmeden söz etmek mümkün değil. Bu noktada, elde edilen verilerde bir markanın mobil yatırımlarının etkisinin görüldüğünü söyleyelim. 

Rapora göre, diğer sektörlerin aksine Gıda ve Telekom’da ise hemen hemen her hafta artan bir hacim dikkat çekiyor. 

Burada tüm ay kararsız kalan perakende ve süpermarket endüstrilerinin, Mart ayının son haftası online kanallarına olan talep patlamasından maksimum yararlanmak icin gösterim hacimlerini arttırdığını ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.