2020'nin ilk çeyreğinde uygulama mağazalarında yapılan harcama Corona virüsün de etkisiyle 23,4 milyar dolara ulaştı

İlk çeyrekte yapılan harcama 23,4 milyar dolara ulaştı. Bunun tüketici harcaması açısından şimdiye kadarki en büyük çeyrek olduğunu söyleyebiliriz.
2020'nin ilk çeyreğinde uygulama mağazalarında yapılan harcama Corona virüsün de etkisiyle 23,4 milyar dolara ulaştı

Corona virüs salgını nedeniyle evde sıkışıp kalan insanlar alışverişlerini yapmak, mali durumlarını yönetmek, yeni egzersizler bulmak, evden çalışmak ve eğlenmek için mobil uygulamalara yöneliyorlar. Bugün App Annie tarafından yayınlanan verilere göre 2020'nin ilk çeyreğinde uygulama mağazaları üzerinden yapılan harcamalarda rekor kırılmış durumda. Zira ilk çeyrekte yapılan harcama 23,4 milyar dolara ulaştı. Bunun tüketici harcaması açısından şimdiye kadarki en büyük çeyrek olduğunu söyleyebiliriz.

Buna ek olarak, Android cihazların analizine dayanarak, dünya çapında uygulamalarda ve oyunlarda harcanan ortalama haftalık süre, bu çeyrekte geçen yıla göre yüzde 20 arttı.

Toplam harcamanın 15 milyar doları App Store'dan

Uygulama mağazalarında harcanan 23,4 milyar doların 15 milyar doları ise App Store'a ait. İki platformun da kendilerine göre geçtiğimiz yıla oranla yüzde 5 civarında artış gösterdiğini söylemek mümkün. Oyun dışı uygulamalar, iOS'ta tüketici harcamalarının yüzde 35'ini ve Google Play'de yüzde 15'ini oluşturdu. Tüketiciler bu çeyrekte oyunlara 16,7 milyar doların üzerinde para harcadı. Bu noktada Dünya Sağlık Örgütü'nün corona virüs salgınının yayılmasını durdurmak için oyun oynanmasını tavsiye ettiğini de hatırlatalım.

TikTok, Tinder ve YouTube'a ilgi büyük

ABD ve Çin, iOS'ta tüketici harcamalarına en çok katkıda bulunan ülkeler olurken, Android'de ABD, Japonya ve Güney Kore ilk sıralarda yer aldı. Android kullanıcıları özellikle, Disney+ ve Twitch sayesinde oyunlar, sosyal ve eğlence uygulamalarında en fazla harcamayı yaptı. Bu arada, iOS kullanıcıları en çok oyun, eğlence, fotoğraf ve video uygulamalarında harcama yaptı. TikTok, Tinder ve YouTube uygulamaları ilk 5 içerisinde yer aldı.

2019'un dördüncü çeyreğine kıyasla yüzde 15 artışla 2020 yılının ilk çeyreğinde 31 milyar uygulama indirme sayısına ulaşıldı. Google Play'de indirmeler yıllık yüzde 5 artışla 22,5 milyar olurken, iOS indirme sayısı yıllık yüzde 15 artışla 9 milyarın üzerine çıktı.

Mobil oyun indirme oranı yüzde 20 arttı

2020'nin ilk çeyreğinde, mobil oyun indirmeleri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 oranında artarak 13 milyarın üzerine çıktı. Üç aylık bazda da yüzde 30'dan fazla artış gözlemlendi. Google Play'de oyun indirme sayısı bir önceki yıla göre yüzde 25 artarak yaklaşık 10 milyar olarak gerçekleşti ve iOS'ta ilk çeyrekte yüzde 25 artarak 3 milyarın üzerine çıktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.