Dünya Sağlık Örgütü, Corona virüs salgınının yayılmasını durdurmak için oyun oynanmasını tavsiye etti

Dünya Sağlık Örgütü, oyunların Corona virüs salgınının yayılmasını durdurmak için etkili bir yol olduğunu duyurdu.
Dünya Sağlık Örgütü, Corona virüs salgınının yayılmasını durdurmak için oyun oynanmasını tavsiye etti

Oyun bağımlılığının Dünya Sağlık Örgütü tarafından resmi bir hastalık olarak tanındığını 2018 yılının Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise Dünya Sağlık Örgütü, oyunların Corona virüs salgınının yayılmasını durdurmak için etkili bir yol olduğunu duyurdu.

Hem dünyada hem de ülkemizde hızla yayılan Corona virüs salgını nedeniyle pek çok insan haftalardır evlerinden çıkamıyor. Evde vakit geçirmek başlarda güzel olsa da zaman geçtikçe sıkıcı bir hale gelebiliyor. Bu noktada ise oyunlar hayatımızı kurtarıyor.

Aralarında Twitch ve Activision Blizzard gibi önemli firmaların da bulunduğu 18 video oyun şirketi insanların evlerinde oyun oynayarak sosyalleşebilmeleri adına #PlayApartTogether kampanyasını başlattı. Asıl önemli nokta ise söz konusu kampanyanın destekçileri arasında Dünya Sağlık Örgütü'nün bulunması. Dünya Sağlık Örgütü global strateji elçisi Ray Chambers Twitter üzerinden bir açıklama yayınladı.

Hatırlatmak gerekirse Dünya Sağlık Örgütü geçtiğimiz dönemlerde oyun bağımlılığını resmen bir hastalık olarak tanıdığını duyurmuştu. Fakat Corona virüs salgını Dünya Sağlık Örgütü'nün fikrini değiştirmiş gibi görünüyor. Sosyal olarak aktif kalmak için oyun oynanmasını tavsiye eden Dünya Sağlık Örgütü, insanların oyun oynayarak evde kalmasının Corona virüs salgınının yayılımını durdurabileceğini paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.