IKEA, AI görüntüleme girişimi Geomagical Labs'i satın aldı

İsveçli mobilya ve ev dekorasyonu markası IKEA, kullanıcıların evlerini AI teknolojisi sayesinde görerek tasarlamalarına yardımcı olacak Geomagical Labs'i satın aldı.
IKEA, AI görüntüleme girişimi Geomagical Labs'i satın aldı

İsveçli mobilya ve ev dekorasyonu markası IKEA, Mountain View merkezli AI görüntüleme girişimi Geomagical Labs'i satın aldığını duyurdu. Geomagical Labs görüntüleme teknolojisi sayesinde kullanıcılara ev dekorasyonu konusunda yardımcı oluyor. Artırılmış gerçeklik özelliklerini yapay zeka ile birleştirerek kullanan teknoloji, kullanıcıların gerçeğe yakın ve canlı fotoğraf kalitesinde sonuçlar sunmayı hedefliyor.

IKEA'nın bu satın alması, şirketin bu alanda attığı ilk adım değil. Hatırlayacağınız üzere IKEA daha önce Apple ile işbirliğine gitmiş ve ARKit ile geliştirmeler yapmıştı. IKEA aslına bakarsanız artırılmış gerçeklik konusuna bir hayli meraklı, ilk önce kataloglarını AR teknolojisi sayesinde geliştiren IKEA, son dönemde IKEA Place uygulamasıyla tam olarak satın aldığı Geomagical Labs ile aynı işi yapıyordu. Ancak kullanıcılar her ne kadar Apple destekli AR teknolojilerini kullanıyor olsa da, bu tam anlamıyla net bir görsellik sunamıyordu. Fikir vermesi açısından harika olan mevcut uygulamalar, kullanıcılara satın alma kararı verdirecek kadar keskin sonuçlar vermemesiyle anlamını yitirir durumdaydı.

Geomagical Labs teknolojisi, yapay zeka sayesinde kullanıcılarına daha keskin sonuçlar vermeyi hedefliyor. Teknoloji tam olarak aynı basit sistemle çalışıyor. Öncelikle siz tasarlamak istediğiniz mekanı kamera ile taratıyorsunuz. Tarama işleminin ardından, ürünleri seçerek makana yerleştiriyor ve son derece gerçekçi bir şekilde, eşyaların eni, boyu ya da genişliğini görerek, gerçekçi bir şekilde gözlemleyebiliyor, ev tasarımınızı buna uygun olarak yapabiliyorsunuz. 

Geomagical Labs'in kurucusu ve CEO'su Brian Totty'nin ekibinde kendisi de dahil olmak üzere doktora yapmış, alanında uzman isimler yer alıyor. Bu da teknoloji anlamında kafa yoran bir ekip desteğiyle hareket eden bir girişimin kendisini IKEA tarafından satın almasıyla sonuçlandıran bir başarı.

Masanın diğer ucunda ise satın almadan sorumlu isim IKEA'nın Chief Digital Officer'ı Barbara Martin Coppola. Daha önce Google, YouTube ve Samsung gibi teknoloji devlerinde sorumluluklar üstlenen Coppola'nın açıklamalarına göre IKEA bugüne dek 23 farklı şirkete toplamda 200 milyon dolar harcayarak satın alma ve yatırımlar gerçekleştirmiş. Bu satın alma da onlardan bir tanesi ve IKEA üst düzey yöneticisi, IKEA'nın bu yatırımları yapmaya ve satın almalara devam edeceğini söylüyor.

IKEA'nın Geomagical Labs için ne kadar bir tutarda ödeme yaptığı ise bilinmiyor. Ancak satın alma sonrasında ilk filizleri 2020 yılının sonunda göreceğimiz işaret ediliyor. Bu noktada IKEA bünyesinde olan, anında satış odaklı olarak bir uygulama göreceğimizi ben kişisel olarak tahmin ediyorum. Uygulama üzerinden evinizde bir bölgeyi tarayıp, ürünü evinize yakıştırıp satın alma işlemini de orada yaparak ve hiçbir mağaza ziyaret etmeden ürününüzün evinize teslimatını istemeniz yakın bir gelecekte mümkün olacak. Ürünün özelliklerini hemen aşağıda yayınlanan videoda inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.