Apple, Amazon Prime'dan uygulama içi satın alımlar için kesinti yapmayacak

Amazon Prime'ın iOS ve Apple TV uygulamaları, artık kullanıcılarına uygulama içi satın alma imkanı sunuyor. Bu özellikle birlikte Amazon Prime kullanıcıları uygulama içinden filmleri ve dizileri kiralayabiliyor ya da satın alabiliyorlar.
Apple, Amazon Prime'dan uygulama içi satın alımlar için kesinti yapmayacak

Amazon Prime'ın iOS ve Apple TV uygulamaları, artık kullanıcılarına uygulama içi satın alma imkanı sunuyor. Bu özellikle birlikte Amazon Prime kullanıcıları filmleri ve dizileri kiralayabiliyor ya da satın alabiliyorlar. Bu değişikliğin Amazon için oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz. Zira normalde Apple, uygulama içi satın almalarda yüzde 30’luk bir kesinti uyguluyor. Ancak Apple'ın Amazon için bu kesintide muafiyet uyguladığı belirtiliyor. Apple'ın bu kesinti sebebiyle daha önce Spotify ve Netflix gibi birçok uygulamayı kaybettiğini söyleyebiliriz.

Normalde kitap veya şov gibi içerik satan herhangi bir medya uygulaması, Apple'ın uygulama içi satın alma işlemlerinde yüzde 30 komisyon ödemek zorunda kalıyor. Apple, App Store aracılığıyla yüzde 30 komisyon uyguladığı uygulama içi satın alımlar için Apple'ın ödeme sisteminin kullanılmasını zorunlu kılıyor. Ancak Apple'ın muafiyeti, bazı uygulamaların kendi ödeme sistemlerini kullanmasına izin veriyor.

Değişikliğin öncesinde Amazon, Prime, kendi uygulaması içinden içerik kiralamaya veya satın almaya izin vermiyordu. Eğer satın alma yapılmak istenirse kullanıcılar internet tarayıcısına yönlendiriliyor ve App Store komisyonu engellenmeye çalışılıyordu.

Amazon Prime abonesi değilseniz iOS uygulaması üzerinden Prime Video aboneliği açmanız mümkün oluyordu; fakat bundan sonra uygulama içinden dizi, film kiralama ya da satın alma işlemlerini gerçekleştiremiyordunuz. Amazon'un şu anda mümkün hale getirdiği de bu oldu; Apple uygulamaları üzerinden uygulama içi satın alımı gerçekleştirebiliyor olmak. Ancak Türkiye için bu özelliğin şu anda aktif edilmediğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.