Çalışanların ofise giriş kartı, artık telefonundaki kamera

Bulut tabanlı İnsan Kaynakları (İK) yönetim platformları, ihtiyaç haline geldi. Bu süreç, bu platformlar açısından çok büyük avantaja dönüştü. 
Çalışanların ofise giriş kartı, artık telefonundaki kamera

Corona virüs salgını nedeniyle pek çok çalışan evden çalışmaya başladı. Evden çalışmanın en zor yanlarından biri, çalışanlar için kişisel disiplini sağlamak. Yöneticiler tarafında ise çalışanların birbirinden uzaktan yürüttüğü işleri, merkezi olarak denetlemek...

Bu yüzden çalışanların nerede, ne zaman ve nasıl çalıştıklarını ölçmek de zor. Bu noktada personel takibi konusunda yazılım çözümleri ön plana çıkıyor. Geleneksel yöntemlerin aksine hız ve pratiklik sağlıyor. Dolayısıyla uzaktan çalışmaya yeni başlayan teknik ve bütçesel anlamda maliyete girmek istemeyen küçük ve orta ölçekli şirketler (KOBİ) tarafından rağbet görüyor. Personel yönetimini ve takibini kolaylaştıran bulut tabanlı platformu Idenfit Kurucusu Onur Bayındır, "Bu süreçte haftalık bir birim olan satışımız üç katına çıktı" diyerek bu platformlara olan talep artışını doğruluyor.  

Cep telefonuna indirilen bir uygulama 

Corona virüs salgınından önce daha çok mağazacılık sektöründe kullanılan Idenfit, yaklaşık bir buçuk yıl önce piyasaya çıkmıştı. Idenfit, şirketlerin personellerini ve genel olarak iş güçlerini kolay ve güvenli bir şekilde tanımlamalarına, izlemelerine ve yönetmelerine olanak sağlıyor.

Şirketler personelinin giriş-çıkışlarını normalde ya turnike ile ya da parmak izi cihazıyla takip ettiklerini söyleyen Bayındır, "Ama uzaktan çalışma sisteminde bunu uygulamak mümkün değil. Cep telefonlarına indirilen uygulamayla çalışanın mesaiye başlayıp başlamadığını dair alınan bildirimlerle kontrol ediliyor. Böylece veri akışı sekteye uğramıyor" diyor.

Idenfit, geleneksel yöntemlerin aksine bulut teknolojiler hız ve pratiklik sağlıyor. Kullanıcılar istedikleri zaman, İnternet bağlantılarının olduğu her yerden sistemlerine ulaşabilme ve yönetebiliyor.

Peki bu bildirimler nasıl doğrulanıyor?

Bu bildirimi kimin yaptığını anlamak için uygulamanın fotoğraf özelliği kullanılıyor. Yani personel bunu yaparken, anlık fotoğrafını çekiyor. Dolayısıyla bilgi de doğrulanıyor. Bir taraftan lokasyon verisiyle de personelin belirttiği yerde işe başlayıp başlamadığı kontrol ediliyor. Uygulamanın kullandığı biyometrik, IoT, Beacon, Rfid teknolojileri sayesinde çalışanların gerçek zamanlı anlık takibine olanak sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.