Japon dijital banka Kyash 45 milyon dolar yatırım aldı

Japonya'nın dijital banka markalarından birisi olan Kyash, 45 milyon dolarlık Seri C yatırımı aldığını duyurdu.
Japon dijital banka Kyash 45 milyon dolar yatırım aldı

Japonya'da faaliyet gösteren dijital bankacılık girişimi Kyash, bugüne kadar aldığı yatırımlara bir yenisini eklemeyi başardı. Kurulduğu 2015 yılından bu yana, toplamda 73 milyon dolar toplayan dijital banka, son olarak 45 milyon dolarlık Seri C yatırımını kapattı.

Seri C yatırım turunda pek çok farklı katılımcı bulunuyordu. Bu turda başı çekenler Alibaba, MoneyLion'ın yatırımcısı Greenspring Associates ve Goodwater Capital oldu. Burada kayda değer bir parantez açmamız lazım. Goodwater Capital aynı zamanda İngiltere merkezli Monzo ve Tide dijital bankalarının yatırımcıları arasında yer alıyor. Bu turdaki diğer öne çıkan yatırımcılar ise Greyhound Capital, Altos Ventures, Broadhaven Ventures, Tekton Ventures, Partech Partners, JAFCO. Bu yatırımcılar İngiltere, ABD ve Japonya'dan önemli yatırımcılar. Bunun yanı sıra Rahul Mehta da turda bireysel yatırımcı olarak yer almış.

Visa ile anlaşmalı olan Kyash'ın Kyash Card, Kyash Card Lite ve Kyash Virtual Card gibi farklı ürünleri bulunuyor. Sanal kartlar, sadece e-posta adresi ve mobil telefon numarası ile kullanılabilir hale geliyor.  Bu servis daha çok e-ticaret hizmetleri hedef alınarak ortaya konmuş. Fiziksel Kyash Card sahibi olmak için kullanıcıların 900 Japon Yeni ödeme yapması gerekiyor, bu tutar an itibariyle 56 TL'ye tekabül ettiğini de not düşelim. Lite Card ise, daha düşük harcama limitlerine sahip bu kartın masrafı ise 300 Japon Yeni yani 19 TL. Bunun yanı sıra bu ücretler sadece kart basımına özel ve yıllık kullanım aidatı yok. Ayrıca, Kyash'ın bir yaş limiti olmadığını da belirtmek gerekiyor, 18 yaşın altındakiler de Kyash müşterisi olabiliyor. 

Söz konusu yatırımın, Japonya hükümetinin bu yılın başından itibaren attığı somut adımların bir etkisi olduğunu da tahmin ediyoruz. Japonya hükümet, nakitsiz ödemeler konusunda adımlar atma konusunda çalışmalar yapacağını açıklamış, Tokyo'yu da Asya'nın fintech üssü haline getirecek adımlar atılacağını ve fintech'lere kapıların açılacağı, sponsorlukların verileceği duyurulmuştu.

Kyash'ın kurucusu ve CEO'su Shinichi Takatori'ye göre uluslararası bu yatırımlar çok değerli ve özellikle gündemde olan corona virüs sebebiyle yaşanan pandemi söz konusu olmasına rağmen yatırımın tamamlanmış olması önemli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.