Binance, CoinMarketCap’i 400 milyon dolara satın alıyor

Kripto para borsası Binance'in CoinMarketCap'i satın almak üzere olduğu açıklandı.
Binance, CoinMarketCap’i 400 milyon dolara satın alıyor

Kripto para borsası Binance'in CoinMarketCap'i satın almak üzere olduğunu The Block açıkladı. Binance'in bu satın alma için CoinMarketCap'e 400 milyon dolarlık teklifte bulundu

Binance’in kripto para fiyat ve veri takibi platformu CoinMarketCap’i satın almak için görüşmeler yaptığı, görüşmelerin tamamlanmak üzere olduğu bildiriliyor. The Block‘un haberine göre Binance, anlaşma için CoinMarketCap’e 400 milyon dolar ödeme yapacak. Anlaşmanın bu hafta resmi bir şekilde açıklanması bekleniyor. Anlaşma gerçekleşirse bunun kripto para sektöründeki en büyük satın alımlardan biri olacağını hatırlatalım.

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, bu yılın başlarında verdiği bir demeçte, 2020’de iki yeni satın alma için heyecanlı olduklarını söylemişti. Güncel gelişmeler, bu satın almalardan birinin CoinMarketCap satın alması olabileceğini ortaya koyuyor. SimilarWeb verilerine göre CoinMarketCap, son 6 ayda 207 milyon ziyaret aldı. Binance’in son altı aydaki ziyaret sayısı ise 113.8 milyon civarında. CoinMarketCap’in büyük miktarda trafik almasının satın alımın başlıca nedenlerinden biri olduğu da söylentiler arasında yer alıyor. 

Binance geçtiğimiz yıl 9 satın alma gerçekleştirdi. Ancak bunlardan sadece birkaçı halka açıklandı. Açıkalanan şirketler ise Trust Wallet, JEX, WazirX ve DappReview oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.