Zoom trollerine karşı koymanın yolu: Zoom bekleme odası

Zoom trollerine dair son gelişmeleri paylaştığımız yazımızda, "Zoom Bekleme Odası Özelliği nasıl etkinleştirilir?" sorusunun cevabını birlikte inceliyoruz.
Zoom trollerine karşı koymanın yolu: Zoom bekleme odası

Geçtiğimiz günlerde sizlere İnternet trollerinin Zoom'u nasıl işgal ettiğini aktarmıştık. Zoom kullanımı, günlük hayatın bir parçası haline geldikçe, Zoom trolleri de, görüşmelere müdahale etmeyi arttırıyor. Görüşmelere izinsiz olarak sızan troller, görüşmeyi pornografik içerik yayınlarıyla sabote ediyor.

Bu durum öyle bir hal aldı ki; FBI'ın açıkladığı göre; Massachussetts'teki okularda iki yeni vaka meydana geldi. Zoom'u küçük yaştaki çocukların eğitim amacıyla da kullandığı düşündüğümüzde, Zoom trollerini engellemenin daha önemli bir hal aldığını söylemek mümkün. 

Bu noktada Zoom'un bekleme odası özelliğini kullanarak Zoom trollerinin önüne geçebileceğinizi belirtelim. Zoom'un bekleme odası özelliği, konferans yöneticisinin, konferansa kimin bağlanabileceğini seçmesini sağlıyor. Bu sayede davetsiz misafirler, konferans dışında tutulabiliyor. Gelin, bu özelliği nasıl kullanabileceğinizi birlikte inceleyelim. 

Zoom Bekleme Odası Özelliği nasıl etkinleştirilir? 

Bekleme Odası Özelliğini aktif hale getirmenin birden fazla yolu var. Toplantılara özel olarak atayabileceğiniz bu özellik, aynı zamanda Zoom ID'nize de tanımlanabiliyor. 

Toplantılarda bekleme odası özelliğinden faydalanabilmek için öncelikle Hesap yönetimi üzerinden hesap ayarlarına gidin. Ardından ekranı aşağı kaydırarak Bekleme odası seçeneğini bulun ve yanındaki açma-kapama butonunu, açık olarak ayarlayın. 

Ayar açıldıktan sonra, bu ayarın kimlere uygulacağınızı seçin. Eğer "tüm katılımcılar" seçeneğini tercih ederseniz, herkesi bekleme odasına yönlendirirsiniz. Ancak "yalnızca konuk katılımcılar" seçeneği, insanları farklı Zoom hesaplarına ekler veya bekleme odasında oturum açmamış kişileri ekler.

Özelliği açtığınızda, belli toplantılar için  bekleme odası ayarını devreye alabilirsiniz. Ancak bunun için öncelikle bir toplantı oluşturmanız gerekir. Ana ekrandan üzerinden toplantı ayarla düğmesine basarak doğrudan toplantı tarihi belirleme ekranına ulaşacaksınız.

Bu alan üzerinde toplantınızın yapılacağı gün ve saati ayarlarken, bekleme odası özelliğini de açabilmeniz mümkün. 

Zoom ID'sine tanımlama

Ayrıca yukarıda bahsettiğimiz üzere Zoom ID'niz için bu ayarın her zaman açık olmasını da sağlayabilirsiniz. Bunun için Toplantılar ekranından Kişisel Toplantı Odası kısmına geçiş yapmanız gerekiyor. 

Bu adımın ardından ekranın alt kısmında yer alan bu toplantıyı düzenle butonuna basın. 

Ve toplantı ayarlarından, bekleme odası özelliğini açın. 

Bu arada toplantının yöneticisi olarak bekleme odası özelliğini nasıl kullanabileceğinizi de detaylandıralım. Toplantı esnasında ekranın alt kısmında yer alan katılımcıları yönet düğmesine basın. 

Ardından daha fazla seçeneğine basarak, açılır pencerenin en alt seçeneğinden bir katılımcıyı toplantıya katıldığında bekleme odasına alabilirsiniz. 

Toplantı başladığında katılımcılar sekmesinin altında yer alan kabul et tuşuna basarak, video konferansa katılmasını istediğiniz kişileri toplantıya dahil edebilirsiniz. 

Bu alanda tek tek seçim yapmak istemiyorsanız, Hepsini kabul et seçeneğini tercih edebileceğinizi de belirtelim. 

Eğer toplantı esnasında bekleme odasına almak istediğiniz bir katılımcı varsa, daha fazla düğmesine basarak, bekleme odası seçeneğini kullanabilirsiniz. 

Umarım paylaştığımız detaylar sizlere yardımcı olmuştur. Konu hakkında daha fazla detaylı bilgi almak için Zoom'un yardım merkezini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.