Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden Corona haritası: Koronavirüs Covid-19 Dünya Haritası

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından hazırlanan "KORONAVİRÜS COVID-19 DÜNYA HARİTASI" ile virüs salgınını gerçek zamanlı olarak kontrol etmek mümkün.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden Corona haritası: Koronavirüs Covid-19 Dünya Haritası

ABD merkezli Johns Hopkins Üniversitesi'nin Corona virüs salgınının yayılımını ve etkilerini dünya genelinde takip edebileceğiniz harita yayınladığını geçtiğimiz Ocak ayının son günlerinde sizinle paylaşmıştık. Bu haritanın ardından ise pek çok yeni harita ve bilgilendirme servisi karşımıza çıktı.

Geçtiğimiz haftalarda ise Corona virüs salgınını takip edebileceğiniz servisler ile ilgili bir liste haberini sizlere aktardık. Bugün Corona virüs salgınını takip edebileceğiniz yerli bir harita alternatifi karşımıza çıktı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından hazırlanan "KORONAVİRÜS COVID-19 DÜNYA HARİTASI" ile virüs salgınını gerçek zamanlı olarak kontrol etmek mümkün.

Tıpkı diğer servislerde de olduğu gibi harita üzerinde yer alan kırmızı noktalar ülkelerdeki Corona virüs salgını vakalarını gösteriyor. Vaka sayısı arttıkça ülkenin üzerinde yer alan kırmızı nokta da büyüyor. Haritanın sağ tarafında ise ülkelerin yer aldığı bir liste görüyoruz.

Bu listede resmi kaynaklar tarafından açıklanan vaka sayıları, hayatını kaybedenlerin sayıları ve iyileşen hastaların sayıları paylaşılıyor. Listenin tepesinde Türkiye ile ilgili bilgileri görüyoruz. Türkiye'den sonra ise en çok vaka sayısına sahip olan ülkeler sıralanıyor.

Bunların haricinde ise Corona virüs salgınını tarihsel olarak takip etmenize olanak tanıyan grafikler, ülkeler arasında karşılaştırma yapabileceğiniz karşılaştırma sekmesi, ülkelerdeki ölüm oranlarını görebileceğiniz bir liste ve ülkelerdeki ilk Corona virüs salgını vakalarının ne zaman yaşandığını da görebiliyorsunuz. Dilerseniz Koronavirüs Covid-19 Dünya Haritasına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.