Corona virüs salgınını takip edebileceğiniz servisler

Bu haberimizde güncel olarak Corona virüs salgınını takip edebileceğiniz servislere yakından bakıyoruz. 
Corona virüs salgınını takip edebileceğiniz servisler

Tüm dünyayla birlikte ülkemizde de hızla yayılan Corona virüs salgını ile ilgili pek çok haberi sizlere daha önce aktarmıştık. Bu haberler arasında Corona virüs salgınını takip edebileceğiniz servisler de yer alıyordu. Bu haberimizde ise güncel olarak Corona virüs salgınını takip edebileceğiniz servislere yakından bakıyoruz. 

Coronavirus COVID-19 Global Cases by the Center for Systems Science and Engineering (CSSE) at Johns Hopkins University (JHU)

Geçtiğimiz Ocak ayında  Johns Hopkins Üniversitesi tarafından yayınlanan bir haritayı sizlere aktarmıştık. Corona virüs salgınını takip etmek için ilk kaynaklarından biri olarak karşımıza çıkan harita, neredeyse gerçek zamanlı olarak tüm dünyadaki resmi vakaları takip etmenize olanak sağlıyor. 

Söz konusu haritada toplam vaka sayısı, hangi ülkede kaç hasta olduğu, Corona virüsünden ölenlerin sayısı ve virüsten tamamen kurtulanların sayısı gibi bilgiler de mevcut durumda.

COVID-19 İzleyici haritası

Corona virüs salgınını takip edebileceğiniz bir diğer servis ise sizlere dün aktardığımız Microsoft'un "COVID-19 İzleyici" haritası. Bing ekibi tarafından hazırlana haritada yer alan bilgiler World Health Organization (WHO), U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ve European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) gibi kaynaklardan elde ediliyor.

Johns Hopkins Üniversitesi'nin haritasına oranla daha hızlı çalışan, mobil cihazlar için daha iyi bir deneyim sunan ve tamamen Türkçe olan COVID-19 İzleyici haritasına dilerseniz buradan ulaşabilirsiniz. 

Coronavirus Pandemic: Real Time Counter, World Map, News

Listedeki diğer servislerden oldukça farklı olan " Coronavirus Pandemic: Real Time Counter, World Map, News" temelde YouTube üzerinden paylaşılan bir canlı yayın. Bir harita sistemine sahip olmasa da hangi ülkede kaç vaka olduğunu detaylı bir şekilde paylaşan canlı yayın, Corona virüsünden ölenlerin ve kurtulanların sayısını da paylaşıyor.

CoronaTracker

Hem grafikler hem de gerçek zamanlı bir harita sunan CoronaTracker servisi, listemizin en başarılı alternatiflerinden. Temiz bir arayüze sahip olan CoronaTracker, oldukça kolay bir şekilde Corona virüs salgınını takip etmenize olanak sağlıyor. Dilerseniz CoronaTracker servisine buradan ulaşabilirsiniz.

Worldometers COVID-19

Grafikler ve detaylı listeler sunan Worldometers COVID-19 servisi, temiz ve detaylı bir arayüze sahip. Toplam vaka sayısı, günlük yeni vaka sayısı, toplam ölüm, günlük ölüm, toplam iyileşme, aktif vaka sayısı ve ölüm riski olan vaka sayısı gibi detaylar paylaşan Worldometers COVID-19 servisine buradan ulaşabilirsiniz.

HEALTHLYNKED COVID-19 Tracker

Listemizdeki diğer servislerin aksine bir mobil uygulama olan HEALTHLYNKED COVID-19 Tracker, hem Android hem de iOS platformunda ücretsiz olarak mevcut durumda. Fakat uygulamanın Android sürümünün henüz ülkemiz için aktif olarak sunulmadığını da ekleyelim. Corona virüs salgınını akıllı telefonundan takip etmek isteyenler için en iyi alternatif konumunda olan HEALTHLYNKED COVID-19 Tracker uygulamasına iOS için buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.