Corona virüs salgınını takip edebileceğiniz yeni bir harita Microsoft tarafından yayınlandı

Corona virüs (Covid-19) salgının yayılımını takip edebileceğiniz yeni bir harita yayınladı.
Corona virüs salgınını takip edebileceğiniz yeni bir harita Microsoft tarafından yayınlandı

Ocak ayının son günlerinde Corona virüs salgının yayılımını ve etkilerini dünya genelinde takip edebileceğiniz haritayı sizlerle paylaşmıştık. ABD merkezli Johns Hopkins Üniversitesi yayınladığı bir harita ile Çin'in Wuhan kentinde başlayan salgını gerçek zamanlı olarak takip etmenize olanak sağlıyor.

Bugün ise benzer bir haber ile karşımıza çıkan Microsoft, Corona virüs salgının yayılımını takip edebileceğiniz yeni bir harita yayınladı. Söz konusu haritanın Microsoft'un şu an evden çalışan Bing takımı tarafından geliştirildiğini de aktaralım. Harita üzerinden resmi kaynaklar tarafından paylaşılan tüm Corona COVID-19 vakalarını görmek mümkün.

Haritada yer alan bilgiler World Health Organization (WHO), U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ve European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) gibi kaynaklardan elde ediliyor.

Pazar günü aktif olarak kullanıma sunulan harita, Corona virüs salgınının ülkelere göre dağılımını da gösteriyor. Herhangi bir ülkeye tıkladığınızda ise o ülkedeki Corona virüs COVID-19 vakaları ile ilgili detayları da görebiliyorsunuz. Bu detaylar arasında vaka sayısı, tedavi edilen hasta adedi, ölümcül vakalar ve konu ile ilgili çeşitli haberler de mevcut durumda.

Microsoft tarafından paylaşılan haritanın Johns Hopkins Üniversitesi tarafından yayınlanan haritadan da fazla bilgi içermediğini de ekleyelim. Fakat Microsoft'un haritasının Johns Hopkins Üniversitesi'nin haritasına oranla daha hızlı çalıştığını, mobil cihazlar için daha iyi bir deneyim sunduğunu ve Türkçe olduğunu da belirtelim. Dilerseniz Microsoft tarafından paylaşılan haritaya buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.