Corona virüs salgını nedeniyle ülkemizde evden çalışanların oranı yüzde 44'e ulaştı

Güncel olarak 180 binden fazla enfekte vakaya ve 7 binden fazla ölüme neden olan salgın için hemen hemen herkes kendi önlemlerini almaya devam ediyor.
Corona virüs salgını nedeniyle ülkemizde evden çalışanların oranı yüzde 44'e ulaştı

Geçtiğimiz yılın sonunda, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüs salgını, an itibarıyla tüm dünyayı olumsuz bir şekilde etkisi altına almış durumda. Güncel olarak 180 binden fazla enfekte vakaya ve 7 binden fazla ölüme neden olan salgın için hemen hemen herkes kendi önlemlerini almaya devam ediyor. Şirketlerin aldığı en önemli önlemler ise hiç şüphesiz evden çalışmak ve çalışanlarını toplantı bazında online'a yönlendirmek.

Dün sizlerle corona virüs salgınına karşı Türkiye'deki teknoloji şirketlerinin ne gibi önlemler aldığı bilgisini paylaşmıştık. Bu noktada hem globalde hem de ülkemizde evden çalışmanın yaygınlaştığını söyleyebiliriz. Yemeksepeti, GittiGidiyor, Communication Partner, ING, IBTech, Softtech gibi birçok şirket tam zamanlı olarak evden çalışma yöntemine gitmiş durumda. Garanti Teknoloji ve QNB Finansbank gibi kuruluşlarda ise departmana bağlı değişebilmekle beraber evden çalışma yöntemi tercih ediliyor. Bankaların genel müdürlükleri evden çalışma yöntemine geçmiş olsa da şubeler aynen devam ediyor. 

Dün Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal'ın Twitter üzerinden oluşturduğu anket de evden çalışma oranının ofiste çalışma oranını yakaladığını kanıtlıyor diyebiliriz. 14 bin 942 kişinin oy kullandığı ankete göre an itibarıyla evde çalışanların oranı yüzde 44 iken ofiste çalışanların oranı ise yüzde 56. Ancak bu noktada oy kullananlar arasında perakende ve üretim sektörü gibi sektörlerden kişilerin olabileceğini ve her iş kolunun evden çalışmaya uygun olmayabileceğini de unutmamak gerek. 

Sonuç olarak evden çalışmanın corona virüs salgını nedeniyle ülkemizde de yaygınlaştığını söyleyebiliriz, ancak hala dışarıda çalışan insan sayısı oldukça fazla. Salgının yayılmasını önlemek için kişisel temizliğe ve mümkün olduğunda az temasa dikkat etmek gerekiyor. Ülkemizde de 47'ye çıkan enfekte vaka sayısı önlemlerin artırılması gerektiğini bir kere daha kanıtlıyor. Umarız en kısa zamanda corona virüs salgınını tüm dünya olarak atlatabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.