Onedio'dan sözlük benzeri içerik platformu: Dio

Onedio, User Generated Content (UGC) yani içeriklerin kullanıcılar tarafından oluşturulacağı yeni platformu olan Dio'nun beta versiyonunu açtığını duyurdu.
Onedio'dan sözlük benzeri içerik platformu: Dio

Geçtiğimiz yılın Ocak ayında Onedio'nun gerçek para ödüllü canlı bilgi yarışması olan Oyna Kazan'ı sizlere aktarmıştık. Bugün ise farklı bir proje ile karşımıza çıkan Onedio, User Generated Content (UGC) yani içeriklerin kullanıcılar tarafından oluşturulacağı yeni platformu olan Dio'nun beta versiyonunu açtığını duyurdu. Geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleştirdiğimiz Onedio girişim ofisleri röportajında Onedio CTO'su Oğuz Demirkapı, Dio adındaki bir proje üzerinde çalıştıklarından bahsetmişti

Twitter üzerinden bir paylaşım yapan Onedio CEO'su Kaan Kayabalı, kişilerin içerik ürettiği platformları olan Dio'nun beta versiyonunu gündem yoğunluğu sebebiyle erkenden açtıklarını ve platforma iyi özelliklerin geleceğini de paylaştı. Dio'nun kendi sitesinde paylaşılan bilgilere göre platform, kullanıcılarının diledikleri konularda yorum yapabilecekleri, tartışmak istedikleri konular için başlıklar açabilecekleri ve insanlarla sosyalleşebileceği yeni bir sosyal medya platformu.

Açılan başlıklara ve yazılan Dio'lara görseller ve videolar eklenebileceğini de belirtelim. Dio platformunda diğer kullanıcılar ile etkileşimin sadece dio ve yorum yazmakla sınırlı da değil. Özele taşımak istenen konular için kullanıcılara direkt mesaj atmak da mümkün.

Kısacası Dio platformu ülkemizde de oldukça popüler olan sözlükler gibi çalışacak. Şu an için beta sürecinde olan Dio platformunun içinde şimdiden pek çok başlık olduğunu da ekleyelim. Dio platformuna giriş yaptığınızda ilk etapta popüler başlıklar karşınıza çıkıyor. Dilerseniz başlıkları tarihe göre sıralamak da mümkün.

Web sitesinin sol tarafında anasayfa, mesajlar, bildirimler ve ayarlar kısmı bulunurken sağ tarafında ise "Günün En Popüler Başlıkları" sekmesini görüyoruz. Sitenin üst kısmında ise başlıklar arasında aramalar yapabileceğiniz bir arama çubuğu yer alıyor.

Arama kısmının yanında ise başlık oluşturmak isteyenler için "Başlık Oluştur" butonu konumlandırılmış. Son olarak kullanıcıların profil sayfalarına sahip olacağını da ekleyelim. Bu sayfada kullanıcıların paylaştığı dio'lar, verdikleri yanıtlar ve açtıkları başlıklar görülebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.