Onedio'nun gerçek para ödüllü canlı bilgi yarışması: Oyna Kazan

Onedio'nun gerçek para ödüllü canlı bilgi yarışması: Oyna Kazan

Ülkemizde gerçek para ödüllü, canlı mobil bilgi yarışmaları günden güne artış gösteriyor. Webrazzi Ödülleri 2018'de "Yılın Girişimi", "Yılın Mobil Uygulaması" ve "Yılın Girişimcisi" ödüllerini kazanan Hadi'nin kısa bir süre zarfında gösterdiği büyük başarıdan sonra Türk Telekom da Eleq isimli yarışmasını yayına almıştı. Şimdi ise sizleri, yine Webrazzi Ödülleri 2018'de "Yılın En Başarılı YouTube Kanalı" ve "Yılın Haber Sitesi" ödüllerini kazanan Onedio tarafından hayata geçirilen yepyeni bilgi yarışması Oyna Kazan'la tanıştırmak istiyoruz.

Oyna Kazan'da nasıl para kazanılır?

Sunuculuğunu İbrahim Selim'in üstlendiği Oyna Kazan da tıpkı Hadi ve Eleq'te olduğu gibi gerçek para ödülü kazandırıyor, ancak yarışmanın mekaniği diğerlerine göre biraz daha farklı ilerliyor. Örneğin; Hadi'de toplamda 12 soru bulunuyor ve toplam ödül son soruyu doğru yanıtlayan kişiler arasında paylaştırılıyor. Fakat Oyna Kazan'da bu durum biraz daha farklılık gösteriyor. Öncelikle şunu belirtmemiz gerekiyor; Oyna Kazan'da spesifik bir soru sayısı bulunmuyor, "Kazandıran Sorular"a geçmek için geriye 10 kişinin kalması gerekiyor. 10 kişi kaldığında herkes en düşük ödülü halihazırda kazanmış oluyor. Ama büyük ödülü kazanmak için geriye bir kişinin kalması gerekiyor. O yüzden son 10 kişi kalana kadar para kazandıran sorulara geçilmiyor, bu da soru sayısının sürekli değişmesine neden oluyor.

Toplam soru sayısı değişiyor

Soru sayısının uzun fazla olması ve yarışma sorularının muadillerine kıyasla daha zor olması ise Oyna Kazan'ı dikkat çekici yapan detaylar arasında yer alıyor. Diğer bilgi yarışmalarında son soruyu bilseniz bile kazandığınız ödül gerçekten çok düşük miktarlar oluyor. Fakat Oyna Kazan'da, verilen ödüle göre değişiklik göstermekle birlikte kazandığınız miktar en az çift rakamları buluyor. Diğer yarışmalarda kazandığınız parayı çekebilmek için en az 20 TL kazanmış olmanız gerekiyor, fakat Oyna Kazan'da paranıza ulaşmak için kasanızda en az 50 TL olması gerekiyor. Ancak verilen ödül miktarını göz önünde bulundurduğumuzda bunun çok normal bir miktar olduğunu söyleyebiliriz.

Oyna Kazan'da nasıl joker kazanılır?

Oyna Kazan'daki joker mantığı da diğer yarışmalardan biraz farklı olarak karşımıza çıkıyor. "Ekstra Can", "Eleme" ve "Çift Cevap" olmak üzere üç farklı joker türü bulunuyor ve bu jokerleri "Kazandıran Sorular"dan önce kullanmanız gerekiyor. Son 10 kişi kaldığında haksız rekabeti önlemek için bu jokerleri kullanmanıza imkan verilmiyor. Jokerleri kazanmak için başka birinin sizin kullanıcı adınızı referans göstermesi gerekiyor. Eğer daha fazla hakkınız olsun istiyorsanız her türden tek joker için 2,99 TL ya da 6 adet joker için 12,99 TL ödemeniz gerekiyor. Platformda şimdilik "2'li Full Joker Paketi" adlı bir paket de bulunuyor ve 6,99 karşılığında her jokerden ikişer adet almış oluyorsunuz.

Onedio tarafından hayata geçirilen ve şu anda beta sürümünde olan Oyna Kazan'ı App Store ve Google Play Store'dan indirmek mümkün. Uygulamayı cihazınıza indirdikten sonra "Giriş Bileti" yazan yere kod olarak, Türkçe karakterlerle "oynadıkçakazan" yazmanız yeterli oluyor. Akabinde siz de Oyna Kazan'da yarışmaya başlayabiliyorsunuz. Uygulamanın beta sürümünden ne zaman çıkacağı ise henüz belli değil, ancak tek seferde yarışan kullanıcı sayısının 1600'leri geçtiğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.