Instagram, yeni görüntülü arama özelliğini duyurdu

Instagram, COVİD-19 salgını nedeniyle yayına aldığı yeni görüntülü arama özelliğini tanıttı.
Instagram, yeni görüntülü arama özelliğini duyurdu

Bugün hazırladığı bir blog gönderisiyle COVİD-19 salgını nedenyle yayına aldığı yeni özellikleri duyuran Instagram, görüntülü arama özelliğini de tanıttı. Instagram, bu yeni özellik sayesinde kullanıcıların birden fazla kişiyle görüntülü sohbet etmesini sağlıyor.

Özelliği kullanmak isteyenlerin Direct gelen kutusundaki video sohbet düğmesine basması yeterli.  Video sohbet esnasında arkadaşlarınızla birlikte kaydettiğiniz veya beğendiğiniz gönderilere bakabileceğinizi de belirtelim. Aynı şekilde video aramasında sol alt köşede yer alan butona basarak size önerilen fotoğraf ve videoları görüntüleyebiliyorsunuz. 

Instagram'ın COVID-19 salgınında topluluğuna destek olmak için görüntülü arama dışında pek çok yeni özelliğe de yer verdiğini belirtelim. Bağış yap butonunu yayına alan şirket, sağlık ve yardım organizasyonlarına hızlıca destek olabilmenizi sağlıyor.

Aynı zamanda moderasyon konusunda da önemli adımlar atan Instagram, sağlık kurumu olmayan COVID-19 hesaplarını, hesap önerilerinden kaldırdığını açıkladı. Bunun yanı sıra şirket, dezenformasyonu önlemek için doğrulama organizasyonlarının şikayet ettiği içeriklerin Akış'a ve Keşfet'e düşmesi engellemek için puanlarını düşürüyor. 

Son olarak uygulamanın, yüz maskesi dahil olmak üzere medikal ürünlerin reklamını ve tanıtımını engellediğini de ekleyelim. COVID-19 ile ilişkili AR filtrelerinin aranması da uygulamadan kaldırılmış durumda. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.