Microsoft Teams son 1 haftada 44 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaştı

Microsoft Teams'in paylaştığı bilgilere göre bir hafta öncesine kadar 32 milyon olan günlük aktif kullanıcı sayısı 1 hafta içinde 44 milyon günlük aktif kullanıcı sayısı seviyelerine kadar çıktı.
Microsoft Teams son 1 haftada 44 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaştı

2016 yılının Kasım ayında Microsoft'un Slack rakibi yeni servisi olan Microsoft Teams'i tanıttığını sizlere aktarmıştık. 2017 yılının Mart ayında ise toplamda 181 ülkede kullanıma sunulan Microsoft Teams servisi, Corona virüs salgını sayesinde en yoğun günlerini yaşıyor.

Bildiğiniz gibi Corona virüs salgını nedeniyle hem ülkemizde hem de tüm dünyada pek çok firma evden çalışma kararı aldı. Firmaların evden çalışmaya başlaması ile birlikte Slack ve Microsoft Teams gibi kalabalık grupların uzaktan çalımasına olanak sağlayan servislerin kullanım oranları da arttı.

Corona virüs salgını sayesinde günlük aktif kullanıcı sayısı her geçen gün artan Microsoft Teams'in paylaştığı bilgilere göre bir hafta öncesine kadar 32 milyon olan günlük aktif kullanıcı sayısı 1 hafta içinde 44 milyon günlük aktif kullanıcı sayısı seviyelerine kadar çıktı.

Karşılaştırmak gerekirse Microsoft Teams servisinin Kasım ayındaki günlük aktif kullanıcı sayısı 20 milyon seviyelerindeydi. Kısacası son 4 ay içinde servisin kullanım oranı yüzde 60 ila 110 oranında bir artış yaşadı. Paylaşılan bilgilere göre Microsoft Teams şu an için Microsoft'un en hızlı büyüyen iş odaklı uygulaması olmayı da başardı.

Slack, Facebook Workplace ve Google Hangouts Chat gibi uygulamalarla rakip konumda olan Microsoft Teams, rakiplerine oranla çok daha hızlı büyüyor. Karşılaştırmak gerekirse Teams'in en büyük rakiplerinden biri olan Slack, Ekim ayında 12 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına ulaştığını açıklamıştı.

Microsoft Teams tarafından paylaşılan bilgilere göre 11 Mart tarihinde 32 milyon günlük aktif kullanıcı sayısına ulaşan platform 11 - 18 Mart tarihileri arasında aylık aktif kullanıcı sayısına 12 milyon daha ekleyerek 44 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.