Sağlık Bakanlığı'ndan Online Koronavirüs kontrolü

T.C. Sağlık bakanlığı da bugün yayına aldığı Online Koronavirüs Kontrolü sitesi üzerinden soruları cevaplayarak sağlık kontrolünüzü gerçekleştirebilirsiniz.
Sağlık Bakanlığı'ndan Online Koronavirüs kontrolü

Geçtiğimiz günlerde Carbon Health'in COVID-19 salgınıyla başa çıkmak için hayata geçirdiği sanal değerlendirme, muayene ve testlerden sizlere söz etmiştik. T.C. Sağlık bakanlığı da bugün yayına aldığı Online Koronavirüs Kontrolü sitesiyle, sağlık çalışanlarının iş yükünü azaltmayı ve halkı bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Online Kontrolü başlatmak için T.C. Kimlik Numarası, Baba Adı, Doğum yılı ve Telefon numarası girmeniz gerekiyor. Sonuçların öneri niteliği taşıdığı belirtilirken, acil bir durumda telefon numaranız üzerinden sizinle iletişime geçilebileceği de aktarılıyor. 

Bilgileri doldurduktan sonra ise 4 sayfalık bir ankete katılarak kontrolünüzü gerçekleştirebiliyorsunuz. İlk etapta 14 gün içinde en uzun süre bulunduğunuz şehir ve sağlık sektörü çalışanı olup olmadığınız soruluyor. Aynı sayfada kronik hastalıklarınızı da işaretleyebiliyorsunuz. 

Sonrasında ise son 14 gün içindeki seyahat durumunuz, sağlık merkezinde bulunup bulmadığınız ve solunum yolu rahatsızlığı çeken kişilerle temasınız soruluyor. 

Kontrolün son adımında ateşiniz ve şikayetlerinizi belirtebiliyorsunuz. Sağlık bakanlığının listelediği şikayetler arasında öksürük, baş ağrısı, göğüs sıkışması, vücut ağrıları ve halsizlik yer alıyor. 

Kontrolü tamamlamanızın ardından sayfada hızlıca sonuç pop-up'ı açılıyor. Testi yapan kişi doğru bilgi kaynaklarına yönlendirilirken, durumda değişiklik olması halinde testi tekrarlaması isteniyor.  

Bu arada uygulamada işlenen kişisel verileriniz bakımından veri sorumlusunun T.C. Sağlık Bakanlığı olduğunu belirtelim. Sitede veri işleme süreçleriyle ilgili yapılan açıklama ise şöyle:  

Bu uygulamada yalnızca; yeni koronavirüs (COVID-19) semptomlarına göre ön değerlendirme yapmak ve yapılan ön değerlendirmenin olumlu çıkması durumunda bir sağlık tesisini ziyaret etmeniz tavsiyesinde bulunmak, ayrıca girilen bilgilerle istatistiki çalışma yapmak amaçlarıyla kimlik bilgileriniz, iletişim bilgileriniz, IP Adresiniz ve sağlık verileriniz işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Aktarımı ise söz konusu değil. Sitede işlenen kişisel verilerin, hiçbir amaçla üçüncü taraflara (kişi, kurum ve kuruluşlara) aktarılmayacağı belirtiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.