Corona virüs salgını, maske, kolonya, dezenfektan ve makarna satışlarını nasıl etkiledi?

1211 mağaza ve 770 farklı işletmenin son 3 ay için sipariş istatistiklerini inceleyen TamEntegre, Corona virüs salgınının e-ticaret alışverişlerini nasıl şekillendirdiğini ortaya koydu.
Corona virüs salgını, maske, kolonya, dezenfektan ve makarna satışlarını nasıl etkiledi?

Çok kanallı e-ticaret satıcılarına özel entegrasyon sistemi olarak karşımıza çıkan TamEntegre'den ilk olarak 2017 yılının Ağustos ayında sizlere bahsetmiştik. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılan Corona virüs salgını, insanların belirli ürünleri satın almasına neden oluyor. Bu ürünler arasında ise maske, kolonya, dezenfektan ve makarna bulunuyor.

1211 mağaza ve 770 farklı işletmenin son 3 ay için sipariş istatistiklerini inceleyen TamEntegre, Corona virüs salgınının e-ticaret alışverişlerini nasıl şekillendirdiğini ortaya koydu. Elde edilen verilere göre maske satışları Ocak ayından Şubat ayına yüzde 228'lik bir artış gösterdi. Şubat ayından Mart ayına ise yüzde 44 oranında bir düşüş yaşanmış.

Maske satışının en çok olduğu e-ticaret platformları ise sırasıyla GittiGidiyor, n11.com, Trendyol ve Hepsiburada. En çok maske satılan illere baktığımızda ise karşımıza İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Bursa çıkıyor. Kolonya satışlarına baktığımızda ise Ocak ayından Şubat ayına sadece yüzde 55 oranında bir artış yaşanırken, Şubat ayından Mart ayında yüzde 2850 gibi oldukça yüksek bir artış yaşandı.

En çok kolonya Hepsiburada platformuda satılırken bu platformu n11.com, GittiGidiyor ve Trendyol platformları takip etti. En çok kolonya satılan illere baktığımızda ise karşımıza İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli çıkıyor. Dezenfektanlar da tıpkı kolonya gibi bu süreçte oldukça fazla satılan ürünler arasında.

Paylaşılan bilgilere göre dezenfektan satışları Şubat ayından Mart ayına yüzde 651 oranında artış yaşadı. En çok dezenfektan n11.com'da satılırken bu platformu Trendyol, GittiGidiyor ve Hepsiburada izledi. İllere baktığımız da ise sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya karşımıza çıkıyor.

Corona virüs salgını nedeniyle satın alınan en ilginç ürünlerden biri olan makarna, Şubat ayından Mart ayına yüzde 1230 oranında bir artış yaşadı. Makarna satışının en çok olduğu platformlara baktığımızda ise Hepsiburada, GittiGidiyor, n11.com ve Trendyol'u görüyoruz. En çok makarna alan iller arasında ise İstanbul, Ankara, Balıkesir, Nevşehir ve İzmir bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.