Sağlık sektörüne odaklanan Heartbeat Health, 8,2 milyon dolar yatırım aldı

Kalp sağlığının iyileştirilmesi ve kalp hastalıklarına odaklanan Heartbeat Health, 8,2 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Sağlık sektörüne odaklanan Heartbeat Health, 8,2 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık teknolojilerine odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Element Science'ın 145,6 milyon dolarlık önemli bir yatırım aldığını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Tıpkı Element Science gibi sağlık sektörüne odaklanan bir başka girişim olan Heartbeat Health, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Kalp sağlığının iyileştirilmesi ve kalp hastalıklarına odaklanan Heartbeat Health'in paylaştığı bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 8,2 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu 8,2 milyon dolarlık yatırım turunun .406 Ventures ve Optum Ventures liderliğinde gerçekleştiğini de ekleyelim.

Halihazırda Heartbeat Health'in yatırımcıları arasında bulunan Kindred Ventures, Lerer Hippeau, Designer Fund ve Max Ventures da 8,2 milyon dolarlık yatırım turuna katıldı. Gerçekleşen yatırım ile birlikte .406 Ventures partneri Payal Divakaran'ın Heartbeat Health yönetim kuruluna katıldığını da ekleyelim.

Kalp sağlığının günümüzde nüfusun büyük bölümü için önemli bir husus olduğunun altını çizen Heartbeat Health kurucu ortağı ve CEO'su Dr. Jeffrey Wessler, kalp sağlığı için geliştirilen koruyucu sağlık ve sürekli bakım yönetimlerinin teknoloji ile desteklenebileceğini de sözlerine ekledi.

Hastalarına sanal bir kardiyovasküler bakım yönetimi çözümü sunan Heartbeat Health, şu an için sadece ABD'de hizmet veriyor. Heartbeat Health girişiminin bugüne kadar 10 bini aşkın hasta ile çalıştığını da ekleyelim. Heartbeat Health tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yatırım Araştırma & Geliştirme çalışmaları ve şirketin ABD'deki büyümesi için kullanılacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.