İstanbul Havalimanı ve üniversite kampüsleri için elektrikli scoooter kiralama girişimi: BinBin

Elektrikli scooter kiralama girişimlerine rakip olarak karşımıza çıkan BinBin, İstanbul Havalimanı'nda hizmet vererek rakiplerinden ayrılıyor.
İstanbul Havalimanı ve üniversite kampüsleri için elektrikli scoooter kiralama girişimi: BinBin

İstanbul için yeni bir elektrikli scooter kiralama girişimi olarak karşımıza çıkan MOBI girişiminden sizlere bahsetmiştik. Bugün karşımıza çıkan ikinci elektrikli scooter kiralama girişimi olan BinBin, rakiplerinden farklı olarak belirli üniversite kampüslerinde ve İstanbul Havalimanı'nda hizmet veriyor.

Geçtiğimiz yılın Mart ayında karşımıza çıkan Martı, üniversite kampüslerinde hizmet veren Palm, geçtiğimiz aylarda kapanan ETKU ve Ankara'da hizmet veren HOP! gibi girişimlerden sizlere bahsetmiştik. Bu girişimlere rakip olarak karşımıza çıkan BinBin, İstanbul Havalimanı'nda hizmet vererek rakiplerinden ayrılıyor. İstanbul Havalimanı'nın ne kadar büyük havalimanı olduğu düşünüldüğünde elektrikli scooter gibi bir ulaşım alternatifinin olması oldukça başarılı.

Diğer elektrikli scooter kiralama çözümleri ile benzer bir çalışma mantığına sahip olan BinBin, hem Android hem de iOS platformlarında mobil uygulamalara sahip. BinBin'in mobil uygulamalarının oldukça başarılı uygulamalar olduğunu da ekleyelim.

BinBin uygulamasının mikromobilite konusunda hizmet veren ve çevreci Ulaşım anlayışını Türkiye'de uygulamak konusunda öncü olmayı hedefleyen yenilikçi bir firma olan Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş. tarafından geliştirildiğini de ekleyelim.

BinBin'in kurucuları: Kadir Abdik, Hüseyin Ardan Küçük 

Resmi kaynaklara baktığımızda Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş. firmasının Kadir Abdik tarafından kurulduğunu görüyoruz. Ekim ayında kurulan şirkete Hüseyin Ardan Küçük de ortak oldu. LinkedIn'e baktığımızda ise bu iki ismin şirketin kurucu ortakları olduğunu görüyoruz.

İstanbul Havalimanı'nın yanı sıra Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsü ve İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak kampüsünde hizmet veren BinBin'in fiyatları ise lokasyonlarına göre değişiklik gösteriyor. Kampüslerdeki BinBin scooterlarının açılış ücreti 1 TL. Dakika başına ise 0,50 TL talep ediliyor. Kısacası 10 dakikalık BinBin yolculuğunun fiyatı sadece 6 TL. Havalimanı'nda ise daha yüksek bir fiyat tercih edilmiş. İstanbul Havalimanı'nda 15 dakikalık BinBin yolculuğunun bedeli 4 euro.

BinBin elektrikli scooterlarını kullanmak için öncelikle uygulama aracılığı ile platforma üye olmanız gerekiyor. Uygulama içinde yer alan haritadan platformdaki tüm scooterları görebiliyorsunuz. Herhangi bir scooterın üzerinde tıkladığınızda ise scooterın şarj durumunu ve size olan uzaklığını görebiliyorsunuz.

Scooterı kullanmaya başlamak için ise üzerinde yer alan QR kodu uygulamaya taratmanız gerekiyor. Sonrasında ise scooter üzerinde yer alan açma butonuna basarak scooterı kullanabilirsiniz. Yolculuğunuz bittiğinde ise uygun bir yere park etmeniz ve üzerinde bulunan fiziki kilidi kilitlemeniz gerekiyor. Son olarak ise uygulama üzerinden scooterın park halindeki fotoğrafını çekip gönderiyorsunuz. 

Dilerseniz BinBin - Elektrikli Scooter Kiralama uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz. 

Güncelleme: BinBin'in 2022 yılı için güncel fiyatları açılış ücreti için 1,99, dakika başına ise 1,29 TL.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.