Kullanıcıların jüri olduğu, gerçek para ödüllü mobil ses yarışması: Bestup

Halkın jüri olduğu, gerçek para ödüllü ses yarışması Bestup için hem şarkı söyleyenlere hem de jüri olarak oy verenlere para kazandıran, interaktif bir mobil uygulama diyebiliriz.
Kullanıcıların jüri olduğu, gerçek para ödüllü mobil ses yarışması: Bestup

Teknolojinin günden güne gelişiyor olması hayatın her alanında değişime ve dijitalleşmeye imkan sağlıyor. Müzik dinleme, TV izleme alışkanlıkları yerini dijitale bırakıyor, canlı bilgi yarışmaları artık mobil üzerinden gerçekleştirilebiliyor ve bu kapsamda her mobil cihaz kullanıcısının katılımı esas alınıyor. Ancak artık mobilin elini attığı tek alan canlı bilgi yarışmalar değil diyebiliriz. Zira Bestup isimli yerli girişim, ses yarışmalarını da herkesin katılabileceği ve jüri olabileceği bir seviyeye getiriyor.

Hem şarkı söyleyene hem de jüri üyesine para kazandırıyor

Halkın jüri olduğu, gerçek para ödüllü ses yarışması Bestup için hem şarkı söyleyenlere hem de jüri olarak oy verenlere para kazandıran, interaktif bir mobil uygulama diyebiliriz. Platformdaki her bir kullanıcı jüri üyesi iken şarkı söylediği video performansını yükleyenler ise yarışmacı olarak karşımıza çıkıyor.

50 TL'yi geçen ödüller banka hesabına aktarılıyor

Bestup'a gönderilen videolar onay aşamasından geçiyor ve onaylanan videolar uygulama içerisinde ön eleme yarışmasında yayınlanıyor. Her bir kullanıcı ise bu performanslar arasından en beğendiği sesi takımına alıyor. En fazla takıma giren yarışmacı, ön elemeyi geçerek üst tura yükselme hakkı kazanıyor. Toplam jüri para ödülü ise kazanan yarışmacıyı takımına alan kullanıcılar arasında eşit miktarda dağıtılıyor. Üst tura yükselen yarışmacılar yarı finalde ve yarı finali geçen yarışmacılar final yarışmasına katılarak single çıkarma, video klip çekme, bir ünlü ile düet yapma gibi ödüllerin sahibi olarak keşfedilme fırsatı yakalıyor. Jüri üyelerinin kazandığı ödül miktarı 50 TL'yi geçtiğinde ise kullanıcının banka hesabına aktarılabiliyor.

Her gün yeni bir yarışma

Platformu kullanmak da gerçekten çok basit. Bestup'ı uygulama mağazasından indirdikten sonra üyelik oluşturuyorsunuz ve gün içinde aktif olan yarışmada dilediğiniz kişiyi takımınıza ekleyebiliyorsunuz. Yarışmacıların videoları blur'lenmiş şekilde kullanıcıya sunuluyor ve eğer herhangi birini takımınıza eklerseniz o kişinin kim olduğunu görebiliyorsunuz. Aynı yarışma içerisinde takımınıza birden fazla kişi eklemek isterseniz joker kullanmanız gerekiyor. İki joker direkt olarak kullanıcılara veriliyor, daha fazla jokeri de uygulama içinden satın alabiliyorsunuz.

2018'in dördüncü çeyreğinde Oğuzhan Çetin, Feyyaz Konuk ve Yunus Tek tarafından hayata geçirilen Bestup, şu anda 9 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. Tamamen kendi altyapısını kullanan platformda 10 binden fazla kullanıcı bulunuyor. Bestup'ta bugüne kadar performans gösteren kullanıcıların sayısı ise 3 binin üzerinde.

Model olarak canlı bilgi yarışmalarını andırsa da Bestup çok daha farklı bir hizmet sunuyor ve her kullanıcının kendini jüri olarak konumlandırmasına imkan sağlıyor. Bunu yaparken de herkese para kazandırıyor. Platformda birden fazla gelir modeli mevcut. Joker satışı, VIP üyelik, sponsorluk, dijital mecralardan gelen izlenme geliri, menajerlik, reklam ve beste satışı gibi modellerin mevcut olduğu girişimde para ödülleri ise sponsorlardan sağlanıyor. 

Uygulamayı iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.