Yapay zeka destekli işlemci üretimine odaklanan Hailo, 60 milyon dolar yatırım aldı

Hailo tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, 60 milyon dolar yatırım aldı. 60 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, şirketin eski yatırımcıları ve stratejik yatırımcıların liderliğinde gerçekleşti.
Yapay zeka destekli işlemci üretimine odaklanan Hailo, 60 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli işlemci üretimine odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Hailo, önemli bir yatırım aldığını duyurdu. Hailo tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, 60 milyon dolar yatırım aldı. 60 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, şirketin eski yatırımcıları ve stratejik yatırımcıların liderliğinde gerçekleşti.

Hailo'nun yeni yatırımcıları arasında ABB Technology Ventures (ATV), NEC Corporation ve Londra merkezli Latitude Ventures'ın yer aldığını da ekleyelim. Hailo tarafından paylaşılan bilgilere göre girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 88 milyon dolara çıktı.

Alınan 60 milyon dolarlık yatırım Hailo'nun derin öğrenme işlemcisinin global tanıtımı için kullanılacak. 2017 yılında Orr Danon, Hadar Zeitlin ve Zohar Zisapel tarafından kurulan Hailo'nun temel amacı geliştirdiği donanım ürünleri ile birlikte yapay zeka teknolojisinin ilerlemesini sağlamak.

60 milyon dolarlık yatırımı akıllı cihazların ve tüm dünyadaki akıllı sektörlerin işlem kapasitelerini geliştmeleri konusunda Hailo'ya yardımcı olacağını dile getiren Hailo CEO'su ve kurucu ortağı Orr Danon, mobilite, akıllı şehirler, endüstriyel otomasyon ve akıllı perakende gibi sektörlere odaklandıklarını da paylaştı.

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre yapılan testlerin sonuçlarında göre Hailo'nun Hailo-8 işlemcisi pazarın en önemli işlemci üreticilerinden olan Nvidia'nın Xavier AGX modeli ile benzer bir performans da gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.