FMCG markalarının e-ticaret performanslarını ölçümleyen Convert Group, 1,2 milyon euro yatırım aldı

Convert Group, yatırım aldığını duyurdu. Atina merkezli girişimin paylaştığı bilgilere göre girişim, 1,2 milyon euro yatırım aldı.
FMCG markalarının e-ticaret performanslarını ölçümleyen Convert Group, 1,2 milyon euro yatırım aldı

FMCG sektöründeki markaların e-ticaret platformlarında nasıl bir performans gösterdiklerini anlamaları konusunda onlara yardımcı olma hedefi ile yola çıkan Convert Group, yatırım aldığını duyurdu. Atina merkezli girişimin paylaştığı bilgilere göre girişim, 1,2 milyon euro yatırım aldı.

Söz konusu 1,2 milyon euroluk yatırım EquiFund yatırım platformunun fonu olan Uni.fund tarafından yapıldı. 2014 yılında kurulan Convert Group girişiminin ilk kez yatırım aldığını da ekleyelim. FMCG sektöründeki markalara e-ticaret performansları konusunda danışmanlık veren Convert Group, SaaS iş modeline sahip. 

Convert Group ekibi

Convert Group'un ana ürünü olan "eRetail Audit" yazılımı, tüketici ürünleri için e-ticaret pazar payı verileri sağlayan online bir platform olarak hizmet veriyor. Nielsen, IRI ve IQVIA gibi şirketlerin sadece geleneksel ticaret ekosistemi için çözümlere sahip olduklarını dile getiren Convert Group CEO'su ve kurucusu Panayotis Gezerlis, eRetail Audit ile gerçek zamanlı e-ticaret verisi sağladıklarını da dile getirdi.

Yunanistan pazarında hizmet vererek yola çıkan Convert Group, geçtiğimiz yıllarda İtalya ve İspanya'da da hizmet vermeye başladı. Convert Group'un hizmet verdiği markalar arasında L’Oreal, P&G, Unilever, J&J, The Coca-Cola Company, Nestle, RB, GSK, Henkel, Bayer, Heineken, Barilla, Colgate Palmolive, Piere Fabre ve Abbott gibi FMCG sektörünün önde gelen markaları olduğunu da ekleyelim.

Son olarak Convert Group'u eRetail Audit haricinde "eRetail Content" isimli çözüme sahip olduğunu da ekleyelim. eRetail Content çözümü markaların online olarak satılan ürünlerini tasarlamalarını sağlıyor. Girişimin paylaştığı bilgilere göre 2014'ten beri yıllık büyüme hızı ortalaması yüzde 74. 150'den fazla müşteriye hizmet veren girişim günlük 2.2 milyon euroluk e-ticaret işlemini analiz ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.