Airbnb, Corona virüs nedeniyle halka arzını 2021'e erteleyebilir

Mart veya Nisan ayında halka arz sürecini başlatmaya hazırlanan Airbnb'nin Corona virüs salgını nedeniyle bu tarihi ötelemesi bekleniyor. 
Airbnb, Corona virüs nedeniyle halka arzını 2021'e erteleyebilir

Mobil Dünya Kongresi'nden Facebook F8 Geliştirici Konferansı'na kadar pek çok etkinliğin iptal edilmesine yol açan Corona virüs salgını şimdi de Airbnb'nin halka arzının ertelenmesine neden olabilir.  Mart veya Nisan ayında halka arz sürecini başlatmaya hazırlanan Airbnb, Corona virüs salgını yayılmaya devam ettiği için bu tarihi öteleyebilir. 

Şimdiye kadar 86 bin kişiyi etkisine alan Corona virüs salgını, 3 bin kişinin ölümüyle sonuçlandı. Genelde iş ve tatil nedeniyle seyahat eden Airbnb kullanıcılarının çoğunun bu tablo nedeniyle seyahatten kaçındığını söylemek mümkün. 

2019'un ilk dokuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 322 milyon dolar zarar eden Airbnb, 2018'in ilk 9 ayında 200 milyon dolar kar etmişti. Hali hazırda zor bir dönemden geçen şirket, halka arz sürecine Corona virüs etkisini yansıtmak istemiyor olabilir.

Öte yandan Airbnb'nin şimdiye kadar 200'de fazla ülkenin 100 binden fazla şehrinde 7 milyondan fazla ilana sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Şirketin bu geniş operasyon alanı, ölçeklenme konusunda da ciddi bir maliyet yaratıyor. 

Son dönemde sahte ilanları ve uygunsuz davranan misafirleri tespit etmeye odaklanan şirket, platformun güvenliğini sağlamak için 150 milyon dolar harcadı. Airbnb'nin geniş operasyon ağı, aynı zamanda genel giderlerin ve satış ve pazarlama maliyetlerinin de artmasına neden oldu.

Bu arada Airbnb'nin Corona virüs salgını nedeniyle halka arz süreçlerini erteleyen tek şirket olmadığını söyleyelim. Warner Music Group ve Carlyle Group da halka arz süreçlerini durduran şirketler arasında yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.