Ücretsiz ve telifsiz stok müzik platformu: Unminus

Unminus adlı yeni girişim, kullanıcıya projelerinde kullanmak üzere ücretsiz stok müzik sunuyor.
Ücretsiz ve telifsiz stok müzik platformu: Unminus

Film, kısa film, vlog gibi projelerde herhangi bir müzik kullanmak için ciddi telifler ödemek zorunda kalabiliyoruz. Herhangi bir ödeme yapmak istemiyorsak da telif sürelerini geçirmemeye çalışıyoruz. Ancak durum böyle olunca izleyiciye isteneni yansıtmak mümkün olmuyor. Maddi olarak telif ödemeye bütçenin el vermediği noktada ise kişi, ücretsiz parçaları arama yoluna gidiyor.

Unminus nedir?

Daha önce bu konuda hizmet veren No Lick ve Musopen gibi bazı girişimleri sizlerle paylaşmıştık. Unminus adlı yeni girişim de kullanıcıya projelerinde kullanmak üzere ücretsiz stok müzik sunuyor. Ancak daha önce sizlere bahsettiğimiz platformlarda işleyiş Unminus'a göre biraz daha farklıydı. No Lick, telif sürelerini her gün yenilediği 5 şarkıyla ortadan kaldırırken, Musopen da sadece klasik müzik özelinde hizmet veriyordu. Unminus'un yelpazesi diğerlerine göre biraz daha geniş, ancak yine de bu noktada uygulamadan mükemmel bir kütüphane beklemek mümkün değil. Zira telifsiz müziği platformda tutmak sanıldığı kadar kolay olmuyor.

Telif sorunu nasıl çözülüyor?

Unminus'ta telif sorunu iki farklı şekilde çözülüyor. Öncelikle platformda yer alan bazı şarkılar girişimin kendisi tarafından üretiliyor, durum böyle olunca herhangi bir telif istenmiyor. İkinci olarak ise sanatçılarla anlaşmalar yapılıyor ve sanatçı eğer izin verirse şarkıları Unminus'a ekleniyor. Üstelik kullandığınız şarkıları nereden aldığınızı belirmenize de gerek yok, zira Unminus bunun için herhangi bir talepte bulunmuyor.

Platformda kullanılan şarkıları indirmek için sizden herhangi bir üyelik istenmiyor. Kütüphanede yer alan şarkılardan hangisini indirmek istiyorsanız şarkının altında bulunan download linkine tıklamanız yeterli oluyor. Akabinde şarkı mp3 platformunda cihazınıza iniyor. Siz de dilediğiniz videoda bu şarkıyı kullanabiliyorsunuz.

Unminus telifsiz müzik konusunda kolaylık sağlasa da şu anda çok yeni bir platform olduğu için kütüphanesi biraz yetersiz gelebiliyor. Ancak yine de birçok kişiye yardımcı olacağını söyleyebiliriz.

Unminus'a buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.