İkinci el otomobil platformu Spinny, 43,7 milyon dolar yatırım aldı

İkinci el otomobillerin online olarak satılmasına olanak sağlayan Spinny, 43,7 milyon dolar yatırım aldığını paylaştı.
İkinci el otomobil platformu Spinny, 43,7 milyon dolar yatırım aldı

Otomotiv pazarına odaklanan Hindistan merkezli bir girişim olarak karşımıza çıkan Spinny, önemli bir yatırım aldığını duyurdu. İkinci el otomobillerin online olarak satılmasına olanak sağlayan Spinny, 43,7 milyon dolar yatırım aldığını paylaştı.

Hindistan'ın Gurugram kentinde kurulan Spinny girişiminin 43,7 milyon dolarlık B serisi yatırım turuna Fundamentum Partnership liderlik etti. Fundamentum Partnership'in haricinde General Catalyst Partners, KB Financial Group, Accel, SAIF Partners ve Alteria Capital'ın yatırıma katıldığını da ekleyelim.

Spinny tarafından paylaşılan bilgilere göre 43,7 milyon dolarlık yatırımın girişimin Hindistan'ta yeni şehirlerde hizmet verebilmesi için kullanılacak. Yaklaşık 4 yıl önce kurulan Spinny, aldığı 43,7 milyon dolarlık yeni yatırım ile aldığı toplam yatırımı 57 milyon dolara çıkardı.

Spinny resmi olarak değerlemesini açıklamasa da şirkete yakın kaynaklara dayandırılan haberlere göre alınan yatırımın ardından girişimin değerlemesi 150 milyon dolar seviyelerine de ulaştı. Şu an için Hindistan'da yer alan 4 şehirde hizmet veren Spinny girişiminin bugüne kadar yaklaşık 100 bin otomobilin satışına aracılık ettiğini de belirtelim.

İkinci el araç satın almak isteyen insanlar için güven faktörünü devreye sokan bir girişim olduklarından bahseden Spinny kurucu ortağı ve CEO'su Niraj Singh, kullanıcılarının büyük bir bölümünün 35 yaş altındaki kişiler olduğunu da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.