Facebook, Messenger'da botlara veda ediyor, Hikayeleri öne çıkarıyor

Kullanıcıların markalara, işletmelere ve oyunlara ulaşmasını sağlayan Keşfet sekmesini uygulamadan kaldıran Messenger Hikayelerin öne çıktığı iki sekmeli bir tasarıma kavuşuyor.
Facebook, Messenger'da botlara veda ediyor, Hikayeleri öne çıkarıyor

Facebook, Messenger'ın iOS sürümünde tasarım yeniliğine giderek Hikayeleri öne çıkaracak. Messenger uygulamasını sadeleştirerek kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi planlayan Facebook, kullanıcıların arkadaşlarına ve hikayelere odaklanmasını sağlayacak. 

Şimdiye kadar Kullanıcıların karşısına oyunlar ve markalara ait chatbotlarla çıkan Messenger, bu özelliklerin görünürlüğünü azaltacak. Kullanıcıların markalara, işletmelere ve oyunlara ulaşmasını sağlayan Keşfet sekmesi, uygulamadan kaldırılırken, Messenger iki sekmeli bir tasarıma kavuşacak. 

Bu arada Facebook'un geçen yazdan bu yana Hızlı Oyun Platformu'na geçiş yaparak oyunları Messenger'dan kaldırmaya odaklandığını hatırlatalım. Bir süredir kullanıcıları Messsenger'dan alışveriş yapmaya yönlendiren şirket, görünen o ki; bu konuda da geri adım atmaya karar verdi. 

Buna rağmen chatbotlara, işletmelere ve oyunlara Messenger üzerinden erişilebileceğini belirtelim. Kullanıcılar, Messenger arama çubuğu üzerinden, Sayfalar ve Facebook reklamlarında, websitelerinde yer alan Messenger sohbet düğmelerinden ve Messenger URL'leri üzerinden işletmelerle iletişime geçebilecek. 

Yukarıda bahsettiğimiz üzere "İnsanlar" ve " Sohbetler" olmak üzere iki sekmeli bir yapıya kavuşacak olan Messenger, etkileşime yönelik bir strateji ile dikkat çekiyor. Sohbet sekmesi aktif messenger sohbetlerini gösterirken, kullanıcılar aktif arkadaşlarının listesini "İnsanlar" sekmesi üzerinden görüntüleyebilecek. İnsanlar sekmesinde ayrıca bir Hikaye kısmının da yer aldığını belirtelim Bu kısımda kullanıcılar arkadaşlarının Hikayelerini bir haber kaynağı görünümünde inceleyebiliyor. 

Bir Messenger tasarım yeniliğini doğrulayarak yakın zamanda yeni tasarımın kullanıcılara açılacağını belirtti. Bazı kullanıcıların ise hali hazırda Messenger'ın yeni tasarımına kavuştuğunu belirtelim. We Are Social Digital 2020 verilerine göre Facebook uygulama ailesindeki rakibi WhatsApp'ı geriden takip eden Messenger, bu yeni tasarım değişikliğiyle birlikte etkileşim oranlarını arttırabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.