Küçük ve orta ölçekli işletmelerin kredi almalarını kolaylaştıran Lendio, 55 milyon dolar yatırım aldı

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin kredi almalarını kolaylaştıran bir girişim olan Lendio'nun paylaştığı bilgilere göre, girişim 55 milyon dolarlık büyük bir yatırım aldı.
Küçük ve orta ölçekli işletmelerin kredi almalarını kolaylaştıran Lendio, 55 milyon dolar yatırım aldı

Finansal teknoloji konusunda çözümler üreten ABD merkezli bir girişim olan Lendio, önemli bir yatırım aldığını duyurdu. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin kredi almalarını kolaylaştıran bir girişim olan Lendio'nun paylaştığı bilgilere göre, girişim 55 milyon dolarlık büyük bir yatırım aldı.

Kredi almak isteyen küçük ve orta ölçekli işletmelere yapay zeka desteği sayesinde en uygun kredileri bulma hedefi ile yola çıkan Lendio, 2011 yılının Şubat ayında Brock Blake, Levi King ve Trent Miskin tarafından kuruldu. Yapay zeka desteği sayesinde kredi skorları ve komisyon gibi değişkenleri hesaplayan Lendio, aldığı yatırımı hizmete sunduğu pazar yerini geliştirmek için kullanacak.

Mercato Partners’ Traverse Fund liderliğinde gerçekleşen 55 milyon dolarlık yatırım turuna girişimin halihazırda yatırımcıları konumunda bulunan Napier Park Financial Partners, Comcast Ventures, Blumberg Capital, Stereo Capital ve Runa Capital'ın katıldığını da ekleyelim.

Lendio'nun bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 100 milyon doları geçtiğini de ekleyelim. Bugüne kadar 100 bini aşkın kredi verilmesine aracılık eden Lendio, toplamda 1,4 milyar doları aşkın kredi verilmesi sağladı. Alınan yatırım ile birlikte hem kredi arayan hem de kredi veren kullanıcılarını desteklemeye devam edeceklerini belirten Lendio kurucu ortağı ve CEO'su Brock Blake, yatırımcılarına da teşekkür etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.