KWORKS'ün 2019'da öne çıkanları [infografik]

Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi 2019 yılına dair verileri açıladı.
KWORKS'ün 2019'da öne çıkanları [infografik]

2019'da 7 program için 1584 girişimin başvurduğu KWORKS'te toplamda 33 girişim ve 49 girişimci seçilirken; bu girişimlerin 21'i de mezun oldu. KWORKS'te 51 mentorla 323 saat eğitim verildi. 200'den fazla eğitim ve etkinliğin düzenlendiği hızlandırma programında girişimlere sağlanan bağlantı 100'ü aştı. 2019 programları kapsamında 10 girişimci-yatırımcı buluşması düzenleyen KWORKS, 3 girişimin de yatırım sürecinde olduğunu açıkladı. KWORKS mezunu girişimlere 2019 yılı içerisinde 1 milyon doların üzerinde takip yatırımı yapılırken, 11 KWORKS BiGG girişimcisi TÜBİTAK’tan toplam 2,2 milyon TL hibe desteği almaya hak kazandı.

KWORKS'ün yeni dönem başvuruları 15 Mart 2020'ye kadar yapılabiliyor

KWORKS'ün yeni dönem başvurularının https://kworks.ku.edu.tr/basvuru/ adresinden 15 Mart 2020 tarihine kadar başvuruların yapılacağını bir kere daha hatırlatalım. Hızlandırma programı için teknolojik yenilik içeren, şirketleşmiş ya da şirketleşme aşamasında olan, tekrar eden ciro yaratmaya başlamış, kurucularının tam zamanlı girişimci olduğu, ekibin uyumlu çalıştığı girişimlere öncelik verilecek.

Ön Hızlandırma programı ise daha çok teknik ve ticari doğrulama yapıp, ekibini kurup, ilk faturasını kesmeyi hedefleyen girişimciler için destekler sunacak. Önceki programlarda Kolay İK ve Botanalytics gibi aldıkları yatırımlarla öne çıkan girişimleri mezun eden KWORKS, yeni döneminde de büyüme ve yatırım alma potansiyeli yüksek girişimlere destek vermeyi hedefliyor. Pazar odak alanlarında ise bu teknolojilerin uygulanabileceği ulaşım, lojistik, finans, eğitim, sağlık, enerji, perakende, gıda, tarım, savunma gibi pazarlardaki ihtiyaçlara çözüm sunan yenilikçi girişimlerin başvuruları KWORKS’ün önceliğinde olacak.

Webrazzi Summit'te konuşmacılar arasında da bulunan KWORKS Direktörü Dr. Mahmut Özdemir, 6-8 arası girişimi hızlandırma programına, 10-14 arası girişimi de ön hızlandırma programına seçtikleri için başvuru yapan girişimlerin başvurularında çok net bir şekilde mevcut performans göstergelerini ve geleceğe yönelik hedeflerini anlatmaları gerektiğini belirtti. Son olarak belirtelim sunulan desteklere ek olarak KWORKS'ün başarılı girişimlere tohum yatırım alma imkânı da sunması öne çıkan bir detay.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.