Yapay zeka ile kaza ve felaketlerin hasar değerlendirmesini yapan Tractable, 25 milyon dolar yatırım aldı

Londra merkezli insurtech girişimi Tractable, Kanadalı Georgian Partners'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka ile kaza ve felaketlerin hasar değerlendirmesini yapan Tractable, 25 milyon dolar yatırım aldı

Daha önce sizlere yapay zeka kullanan insurtech'ler ile sigorta poliçelerinde risk analizi yapmanın mümkün olduğunu belirten detaylı bir Webrazzi Insights yazısı paylaşmıştık. Bu kapsamda sayabileceğimiz, Londra merkezli insurtech girişimi Tractable, Kanadalı Georgian Partners'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı. Insight Partners ve Ignition Partners yatırım turuna katılan diğer şirketler olarak açıklandı. Yeni yatırımla birlikte Tractable'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 55 milyon dolara ulaştı. 

25 milyon dolarlık yeni yatırım, Tractable'ın şu anda faaliyette bulunduğu 9 ülkenin haricinde yeni pazarlara açılmasını hızlandıracak.

Kazaların ve felaketlerin her yıl yüz milyonlarca insanı etkilediğini ve dünya çapında 1 trilyon doları aşan finansal etkisi bulunduğunu söyleyebiliriz. Bunlardan etkilenenler için iyileşme süreci ise her zaman görsel bir değerlendirme ile başlıyor. Tractable'ın yapay zekası hasarı değerlendirmek için bilgisayar vizyonunu kullanıyor. Modeller, değerlendirme verimliliğini ve müşteri deneyimini geliştirirken, hasarın doğru bir şekilde tanımlanmasına ve onarım maliyetlerinin öngörülmesine olanak tanıyan milyonlarca örnek üzerinde eğitiliyor.

Araba kazaları ve doğal afetler gibi olaylarla ilgili sigorta süreçlerini 10 kat hızlandırmayı hedefleyen Tractable, 2014 yılında Adrien Cohen, Alexandre Dalyac ve Razvan Ranca tarafından kurulduğunu hatırlatalım. Tractable'ın yapay zekası bugün, İngiltere'de Ageas, Fransa'da Covéa, Japonya'da Tokio Marine ve Polonyalı sigorta şirketi Talanx-Warta da dahil olmak üzere global şirketler tarafından araç hasarını etkili ve verimli bir şekilde analiz etmek için kullanılıyor. Yapay zeka odaklı platform üzerinden dakikalar içinde üretilen değerlendirmelerle onarımlar daha erken başlayabiliyor. 

Tractable'ın İngiltere, ABD ve Japonya'da ofisleri bulunuyor. Insurtech'te yapay zeka destekli girişimlere ve bu girişimlere yapılan yatırımlara buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.