Güney Afrikalı fintech girişimi Jumo, 55 milyon dolar yatırım aldı

2015 yılında, Cape Town'da kurulan fintech girişimi Jumo, 2018'de Goldman Sachs'ın liderliğinde aldığı 52 milyon dolar yatırıma ek olarak 55 milyon dolar yatırım aldı.
Güney Afrikalı fintech girişimi Jumo, 55 milyon dolar yatırım aldı

2015 yılında, Cape Town'da kurulan fintech girişimi Jumo, 2018'de Goldman Sachs'ın liderliğinde aldığı 52 milyon dolar yatırıma ek olarak 55 milyon dolar yatırım aldı. Ancak yeni turda Goldman Sachs'ın katılımının doğrulanmadığını hatırlatalım. 55 milyon dolarlık turun açıklanan isimleri ise daha önceki turlarda da karşımıza çıkan Odey Asset Management ve LeapFrog Investments oldu. 

Crunchbase verilerine göre aldığı toplam yatırım miktarını 146 milyon dolara çıkaran Jumo, 55 milyon doları hizmet verdiği alanları genişletmek için kullanacağını açıkladı. Zira girişim, bir önceki yatırımını da Asya pazarına açılmak için kullanmıştı. Afrika'da Güney Afrika dışında Nijerya ve Fildişi Sahili'nde hizmet veren şirket, Asya'da ise Hindistan, Bangladeş ve Pakistan gibi ülkelerde de faaliyet gösteriyor.

Andrew Watkins-Ball tarafından kurulan Jumo, gelişmekte olan pazarlardaki müşteriler için tasarruf, borç verme ve sigorta ürünleri üretmelerini sağlamak için bir teknoloji sunuyor. Jumo ile 1 milyar doların üzerinde kredi kullanıldığını ve Jumo'nun kurulduğu günden bugüne 15 milyondan fazla kişiye ve küçük işletmeye hizmet ettiğini hatırlatalım.

Jumo, dış yatırımcılardan büyük yatırımlar almak ve yurt dışına genişlemek için Afrikalı dijital finans girişimleri listesine katıldı diyebiliriz. Jumo'nun Nijerya'daki rakibi olan Interswitch'in de 2019 yılında Visa'dan 200 milyon dolar yatırım aldığını ve değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkardığını hatırlatalım. Ayrıca global yatırımcıların, Afrika'daki fintech girişimlerini odağına aldığını belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.