Dijital ödeme çözümleri sunan Nijerya merkezli Interswitch, 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Interswitch'in değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkarmış olması, başta Afrika teknolojisi için büyük önem teşkil ediyor.
Dijital ödeme çözümleri sunan Nijerya merkezli Interswitch, 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Unicorn şirketlerin sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Çoğunlukla yatırımların yüksek miktarlarda olduğu Asya'da yoğunlaşan ve değerlemesi 1 milyar doların üzerinde olan bu şirketler, aslında dünyanın hemen hemen her bölgesinde mevcut. Fakat Afrika, Latin Amerika, Doğu Avrupa gibi gelişmekte olan bölgelerde unicorn şirketlere Asya, Avrupa ve ABD'ye kıyasla pek fazla rastlayamıyoruz. Nijerya merkezli dijital ödeme çözümü Interswitch ise bunun aksini kanıtlayarak değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkardığını açıkladı. 

Şirketin değerlemesinin artışı, son olarak 11 Kasım'da Visa'dan açıklanmayan miktarda yatırım alınması ve akabinde Visa'yı da şirketin hissedarlarından biri haline getiren yatırım turundan sonra gerçekleşiyor. Her ne kadar kaynaklar yatırımın ortalama 200 milyon dolar olduğunu söylese de bu sayının net olmadığını belirtelim. Ancak ne olursa olsun, Interswitch'in değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkarmış olması, başta Afrika teknolojisi için büyük önem teşkil ediyor.

2002 yılında Mitchell Elegbe tarafından kurulan Interswitch'in Nijerya'nın ağırlıklı olarak kağıt defter ve nakit bazlı ekonomisini dijitalleştirmek için gerekli altyapıya öncülük ettiğini söyleyebiliriz. Şirket şimdi, Nijerya’nın Afrika’nın en büyük ekonomisine ve nüfusuna hizmet veren online bankacılık sistemi için çok fazla kazanç sağlıyor. Interswitch, Verve de dahil olmak üzere çok sayıda kişisel ve ticari finansman ürünleri sunuyor.

Interswitch'in Nijerya haricinde Uganda, Gambiya ve Kenya'da da faaliyet gösterdiğini hatırlatalım. Girişim bu ülkelerin haricinde kendi ürünlerini 23 farklı ülkeye de satıyor. Visa ve Interswitch ise sermaye yatırımını iki şirket arasında stratejik bir iş birliği olarak görüyor.

Son olarak girişimin 2020 ortalarında halka arza hazırlandığını da hatırlatmış olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.