Google milyonlarca sağlık kaydını analiz eden bir arama motoru üretecek

Fitibit satın almasının ardından Ascension ile ortaklığını duyuran Google, sağlık sektöründen pay almaya kararlı.
Google milyonlarca sağlık kaydını analiz eden bir arama motoru üretecek

3 trilyon dolarlık sağlık endüstrisinden pay almaya hazırlanan Google, arama motoru alanında sağlık tedarikçileriyle iş birliği yapmaya başladı. ABD'nin ikinci en büyük sağlık sistemi olan Ascension ile ortaklığını duyuran Google, sağlık tedarikçilerine yapay zeka tabanlı araçlar sunmak için kişisel sağlık veri kümelerine erişmeye başladı. 

Project Nightingale isimli bu çalışmanın, Google'ın Fitbit satın almasının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti. Hatırlarsanız şirketin Fitbit satın almasını, giyilebilir teknoloji pazarında iyi bir ürün markasıyla varlığını güçlendirmesi olarak yorumlamıştık. Aynı zamanda Google'ın reklamlar için Fitbit'teki sağlık verilerinden faydalanabileceğini söylemiştik. 

Bu yeni iş birliği sayesinde Şirketin doktorların hasta kayıtlarını kolayca bulabilmesi için Google Flights benzeri bir arama motoru inşa edeceği iddiası da doğrulanmış oldu. Ortaklık anlaşması Google'ın Temmuz ayında yayınladığı Kazanç Raporu'nda görünse de, ilk kez açıkça gündeme getirildi. 

Google yaptığı duyuruda, anlaşmanın HIPAA yönetmeliklerine uygun bir şekilde gerçekleştiğini de belirtti: 

“Ascension’ın verileri, sözleşme kapsamında sunduğumuz bu hizmetleri sağlamaktan başka bir amaç için kullanılamaz ve hasta verileri Google tüketici verileriyle birleştirilemez ve birleştirilmeyecektir.”

Ascension ise yayınladığı duyuruda bu ortaklık ile klinik kalitesini ve hasta güvenliğini arttırmaya yardımcı olacak yapay zeka uygulamalarını keşfetmeyi amaçladığını ifade etti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.