Çift kameralı yeni iPad Pro 2020 başında, Apple Gözlükleri 2023'te piyasaya sürülecek

2020 başında tanıtılacak olan yeni iPad Pro'ya 3D sensör teknolojisi eklenirken, 2021 - 2022 yıllarında Apple'ın VR ve AR'ın birleştirildiği bir başlık üretmesi bekleniyor. Hafif tasarımıyla öne çıkan AR gözlükleri ise 2023'te piyasaya sürülecek.
Çift kameralı yeni iPad Pro 2020 başında, Apple Gözlükleri 2023'te piyasaya sürülecek

Apple'ın artırılmış gerçeklik planları 2020 başında yeni iPad Pro ile hayata geçiyor. Şirketin, artırılmış gerçeklik alanındaki çalışmalarını 2023'te çıkacak AR başlıkları ve gözlükleriyle devam ettirmesi bekleniyor. 

2020 başında çıkacak olan iPad Pro'da çift kamera sisteminin yanı sıra 3D sistemin için küçük bir delik bulunacağı belirtiliyor. iPad Pro 3D sensörlerinin geçtiğimiz yılın Kasım ayında ilk olarak Ming-Chi Kuo tarafından dile getirildiğini hatırlatalım.

Şimdiye kadar yeni iPad Pro modellerinin 3 kameraya sahip olacağı düşünülüyordu ancak yeni gelişmeler yeni iPad Pro modellerin çift kamera ve 3D sistem teknolojisi bulunduğunu gösteriyor.  Üstelik 2020 yılında tanıtılacak olan yeni iPhone'larda da 3D sensör teknolojisi ve 5G bağlantısı bağlantısının yer alacağı konuşuluyor. 

Yeni 3D sensör sisteminin Apple'ın AR alanındaki çalışmalarının odak noktası olacağını söyleyelim. Aynı şekilde cihazlardaki yeni 3D sensörler,  şu an iPhone ve iPadlerde kullanılan Face ID sensörünün çok daha gelişmiş bir versiyonu olacak. 

2021 veya 2022 yıllarında ise Apple'ın VR ve AR'ın birleştirildiği bir başlık üretmesi bekleniyor. Üretilecek olan bu başlığın, oyunlara, video izlemeye ve sanal toplantılar gerçekleştirmeye odaklanacağı konuşuluyor. Bu gelişmeyi takiben şirketin 2023 yılında hafif tasarımıyla öne çıkan AR gözlüklerini piyasaya sürmesi bekleniyor. 

Şirket içinde genel başkan yardımcısı Mike Rockwell yönetimindeki 1000'e yakın mühendisin, AR ve VR girişimleri üzerinde çalıştığını hatırlatalım. Disiplinlerarası çalışan bu ekip, Apple'ın donanım mühendisliği departmanının da bir parçası olarak konumlanıyor. Öte yandan aynı ekibin, bu departman içinde farklı yöneticilere sahip olduğunu da belirtelim. Ekibin yöneticileri daha önce Apple'ın oyun geliştirme sisteminde çalışmış olan ve daha önceki iPhone modellerinin donanımı, yazılımı ve üretimi alanında çalışan kişilerden oluşuyor. 

Bu noktada Apple'ın ilk AR başlığını 2019'da tanıtmayı ve 2020'de satışa çıkarmayı planladığını ancak ürünün çıkış tarihlerini daha ileri döneme taşıdığını hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.