Ücretsiz görsel kütüphanesi: Shotzr

Shotzr'da ücretsiz görselleri kullanmak için sol üst köşede yer alan arama butonunun yanındaki Social ve Royalty Free kısmından Social'ı seçmeniz gerekiyor.
Ücretsiz görsel kütüphanesi: Shotzr

Web sitelerinde, bloglarda, sosyal medya hesaplarında paylaşmak ya da en basitinden bir sunumda kullanmak için zaman zaman yüksek kalitede görsellere ihtiyaç duyulabiliyor. Shutterstock, Getty Images, Depositphotos gibi platformlar her ne kadar kullanıcının ihtiyacını karşılasa da talep edilen ücretler kimi zaman can sıkıcı olabiliyor. Çünkü kimse birkaç fotoğraf için üyelik oluşturmak ve ücret ödemek istemiyor. Bu noktada da ücretsiz fotoğraf kütüphaneleri devreye giriyor. 

Daha Unsplash, Pixel Mob gibi ücretsiz görsel kaynaklardan ve görsel arama motorlarından bahsetmiş; bu kaynakları detaylı bir şekilde incelemiştik. Oldukça yeni bir platform olan Shotzr da bu alanda karşımıza çıkan girişimlerden biri. 

Shotzr nasıl kullanılır?

Öncelikle uygulamadan tüm fotoğrafların ücretsiz olmadığından, platformda iki farklı alan bulunduğundan bahsedelim. Zira ücretsiz görselleri kullanmak için sol üst köşede yer alan arama butonunun yanındaki Social ve Royalty Free kısmından Social'ı seçmeniz gerekiyor. Royalty Free seçeneği sizi premium üye olmak için zorluyor ve aylık 99 dolar talep ediyor. Bu noktada fotoğrafların birbirinden farklı kategorilerde olduğunu da belirtelim. Örneğin; arama butonuna "cyberpunk" yazdığımda Social seçeneğinde daha karmaşık fotoğraflar, Royalty Free seçeneğinde ise daha sade fotoğraflar karşıma çıkıyor. Ancak bana kalırsa ücretsiz fotoğraflar da bekleneni veriyor.

Platformdan fotoğraf indirebilmek için üye olmanız gerekiyor. Üyeliği Facebook ya da Google hesaplarınızı kullanarak veya e-posta adresinizle de gerçekleştirebiliyorsunuz. Ücretsiz olarak bir fotoğraf indirmek istediğinizde indirme butonuna tıklamanız ve biraz beklemeniz yeterli oluyor. Fotoğrafa tıkladığında ne kadar beğenildiğini ya da indirildiğini de görebiliyorsunuz. 

Sonuç olarak alternatif görseller arıyorsanız ve bunun için bir ücret ödemek istemiyorsanız Shotzr'a buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.